Антонівка на зиму

Антонівка – сорт яблук із кисло-солодким смаком і характерним ароматом. Звісно, в літній сезон усі намагаються наїстися яблук на цілий рік наперед, але є способи, як зробити заготовки і насолоджуватися яблучним смаком і в інший час. водночас можна отримати як просто солодкий десерт, так і начинку для пирогів або напрочуд корисні та пікантні різносоли. Як заготовити антонівку на зиму ви дізнаєтеся нижче.

Як зберегти яблука Антонівка на зиму – покроковий фото рецепт

Чудовий рецепт зберігання яблук у морозилці для того, щоб використовувати їх у будь-який момент. Таку заготовку можна їсти як самостійний десерт, додавати в сир, йогурт або використовувати для випічки.

Інгредієнти

  • Яблука: 2 кг
  • Цукор: 100 г

Інструкція приготування

  1. Яблука ріжемо середніми часточками.

    Антонівка на зиму

  2. викладаємо у форму нетовстим шаром. Посипаємо рівномірно цукровим піском.

    Антонівка на зиму

  3. Ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

    Антонівка на зиму

  4. Розкладаємо печені яблука по судочках.

    Антонівка на зиму

  5. Така заготівля відмінно зберігається в морозилці кілька місяців. використовувати її можна як готову начинку для випічки, потрібно тільки розморозити. Як самостійний десерт яблука рекомендується потримати ще 5-10 хвилин у гарячій духовці, так буде смачніше.

    Антонівка на зиму

Джем із яблук Антонівка на зиму

Усі знають, що в Антонівки свій неповторний аромат і цей рецепт допоможе зберегти його в джемі. Готується джем досить швидко, буквально годину-півтори.

Плюс цього способу заготівлі полягає в тому, що можна використовувати некондиційні, червиві й навіть зіпсовані яблука, просто обрізавши некрасиві місця.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кілограм;
  • Цукор – 500 грам.

Спосіб приготування:

  1. Яблука чистимо і ріжемо кубиками. Засипаємо цукром і ставимо на невеликий вогонь.

    Антонівка на зиму

  2. Варимо близько 30 хвилин, весь час помішуючи. Перетираємо через сито і розкладаємо по стерильних банках.

    Антонівка на зиму

  3. Закатуємо, після повного охолодження прибираємо на зберігання. Не обов’язково в холодильник, але місце має бути прохолодним.

    Джем з антновки

Мочена Антонівка на зиму у відрі

Незвичайний спосіб зберігання яблук, процес заготівлі хоч і довгий, але дуже цікавий. Мочені яблука не просто смачний десерт, вони дуже корисні для здоров’я.

Інгредієнти:

  • Яблука – 20 кг;
  • Вода – 10 л;
  • Цукор – 750 г;
  • Сіль – 250 г;
  • Гірчичний порошок – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У відро закладаємо щільний поліетиленовий пакет. Запарену житню солому укладаємо на дно відра. Викладаємо половину яблук.

    Антонівка на зиму

  2. Кладемо знову солому і другу половину яблук. Зверху знову йде солома.

    Антонівка на зиму

  3. Для заливки додаємо у воду сіль, цукор і гірчичний порошок, добре розмішуємо і заливаємо яблука маринадом.

    Антонівка на зиму

  4. Залишаємо на місяць і можна насолоджуватися! Яблучка виходять щільними і м’якими водночас, на смак різкими і приємними.

    Мочені яблука антонівка

Бурштинове варення з Антонівки на зиму

Ніжне, красиве й ароматне варення точно порадує вас взимку. Готується просто і відносно швидко, приваблює тонким пряним ароматом і розкішним смаком.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг;
  • Цукор – 800 г;
  • Кориця – 0.5 ч. л.;
  • Бадьян – 1 шт.;
  • Гвоздика – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яблука ріжемо тонкими часточками. Засипаємо половиною цукру і залишаємо на ніч.

    Антонівка на зиму

  2. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо решту цукру і готуємо ще 5 хвилин, потім знімаємо з вогню.

    Антонівка на зиму

  3. Коли варення охолоне, знову ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, потім додаємо корицю, гвоздику і бадьян.

    Антонівка на зиму

  4. Проварюємо ще 5 хвилин і в гарячому вигляді розкладаємо по чистих простерилізованих банках. Герметично закриваємо, після охолодження переносимо в комору.

    Бурштинове варення з антонівки

Рецепт моченої Антонівки на зиму в банках

Якщо любите мочені яблука, але не маєте ні льоху, ні дубової бочки, це взагалі не привід відмовлятися від заготовки. Цей особливий рецепт мочених яблук точно не залишить вас байдужими.

Інгредієнти:

  • Яблука – 2.5 кг;
  • Мед – 3 ст. л.;
  • Сіль – 1.5 ст. л.;
  • Вода – 1.5 л;
  • Листя смородини – 5 шт.;
  • Листя вишні – 5 шт.

Спосіб приготування:

  1. На дно трилітрової банки кладемо кілька листків, щільно викладаємо яблука і решту листя зверху. Для розсолу в теплу воду додаємо сіль і мед, перемішуємо до розчинення.

    Антонівка на зиму

  2. Заливаємо гарячим розсолом, накриваємо кришкою і залишаємо в теплі на тиждень, потім знімаємо пробу. Якщо смак недостатньо кислий, то залишаємо ще на добу-дві.

    Антонівка на зиму

  3. Якщо ж смак задовільний, то прибираємо в холодильник. Процес квашення продовжиться, але вже не буде таким інтенсивним. Смачного!

    Антонівка мочена в банках

Ось так досить просто і відносно швидко можна зробити кілька абсолютно різних заготовок на зиму з одних і тих самих яблук антонівка. Витративши всього півдня, ви матимете і варення, і джем, і свіжу яблучну начинку для пирогів і навіть мочені яблучка. А на закінчення ще один цікавий десерт з антонівки – яблучний сир у відео-рецепті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *