Пиріг з картоплею та грибами, приготований на бездріжджового тіста – варіант для строгих вегетаріанців (веганів) або тих, хто поститься., Готується легко і швидко.
Тісто для пирога таке ж, як ви зазвичай готуєте для вареників (без яєць): суміш борошна, води, рослинного масла і деяких спецій. Рецепт простий, з яким впорається будь-який початківець кулінар. Для начинки використовуємо будь-які сезонні гриби, крім глив. Найкраще: печериці, лисички, білі гриби, підберезники і т. Д., Які не мають занадто рідку структуру. Також до грибами буде додана перлова каша і картопля, які в поєднанні зі спеціями дадуть дивовижний смак і додадуть «ситості» страви.
Якщо ви хочете приготувати картопляний пиріг з грибами без борошна, тоді скористайтеся цим рецептом по посиланню. Також вам може сподобатися варіант веганскої пирога з овочевою начинкою з пісним тестом.
Інгредієнти для тіста:
- 3,5 ст. пшеничного борошна
- 4 ст. л. рослинного масла або рослинного маргарину
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. куркуми (для кольору)
- 1 ст. л. солі
- вода, скільки візьме тісто
Інгредієнти для начинки:
- 500 гр. печериць
- 1 чашка (обсяг 200 мл.) Відвареної перлової крупи
- 3 картоплі середнього розміру
- 2 ріпчасті цибулини, нарізані кубиком
- 2 стебла селери, також нарізані дрібними кубиками
- 5 зубчиків часнику
- 1 ст. л. сушеного кропу
- 1 ч. Л. сушеного чебрецю
- 1/4 ч. Л. гвоздики
- 1/4 ч. Л. коріандру
- щіпка мускатного горіха
- 1 ст. л. тростинного цукру або білого
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 1/2 чашки червоного вина (або овочевого бульйону або води)
- чорний мелений перець
- сіль
Пиріг з картоплею, грибами і перловою крупою
- Змішати всі сухі інгредієнти для тіста. Поступово вливаючи воду і рослинне масло замісити тісто. Розмішуйте борошно ретельно, розбивайте все грудочки. Тісто має бути пружним, м’яким, що не прилипати до рук. Таке ж, як для вареників. Куркума додасть приємний золотий колір готовому пирогу. Загорніть тісто в поліетиленову плівку і поставте в холодильник.
- Відваріть перлову крупу до готовності. Приготуйте кашу розсипчастою, але соковитою, і без зайвої вологи. На упаковці, зазвичай, зазначено час і співвідношення води до крупі, дотримуйтесь цієї інструкції. Або варіть 1 чашку (200 мл.) Перловки в 750 мл. води. Зверніть увагу, що нам потрібна 1 чашка готової каші, це, приблизно, 1/3 чашки крупи.
- Очищену картоплю нарізати кубиком і відварити майже до готовності. Це означає, що картопля повинна залишитися твердим, не розсипатися при натисканні виделкою. Ви можете відразу нарізати овочі дрібними кубиками і бланшувати у воді, а потім злити воду. Або відварити картоплю, остудити і нарізати на потрібний розмір.
- Цибуля, часник, стебло селери, гриби нарізати кубиком.
- Обсмажити цибулю на рослинній олії до легкого золотого кольору. Додати селеру, через 3 хв. часник і всі спеції.
- Через 2-3 хв. влити соєвий соус і додати гриби і цукор. Гасити, постійно помішуючи, поки гриби не перестануть давати сік.
- Влити червоне вино або овочевий бульйон і варити ще 5 хв., Щоб вино випарується. Якщо ви готуєте на воді, то пропустіть цей етап.
- Додайте картоплю і перлову крупу, тушкуйте ще кілька хвилин. Зачекайте поки перловка просочиться соком грибів і спеціями.
- Начинка не повинна бути занадто рідкою. Посуньте лопаткою овочі з грибами в сторону, порожня сторона сковороди повільно почне заповнюватися овочевим соусом.
- Зніміть картопляно-грибну начинку з плити, додайте сіль і перець за смаком. Поставте охолодитися в холодильник.
- Розкачайте тонко тісто (трохи товщі, ніж для вареників). Викладіть дно форми для запікання тестом. Всередину покладіть начинку, а зверху знову закрийте тестом.
- Зробіть зверху невеликі надрізи у пирога, щоб сік начинки википала і пиріг не був занадто мокрим. Випікайте до готовності тесту при температурі 220С, приблизно, 15-30 хв.
Смачного!