Мене завжди тішить те, що в вегетаріанської кулінарії панує таке різноманіття смаків, оригінальне поєднання інгредієнтів, текстур, різноманітність спецій: ідеальні, гармонійні, фантазійні страви!
Якими ми звикли бачити знайомі з дитинства страви? Якщо це голубці, то роками вони готуються по одному рецепту (як робила мама, наприклад), якщо це котлети, то і тут далеко від технології приготування не відходять: фарш, цибулю, трохи хліба, вершків, спецій і готово, і так далі. А як готують вегетаріанці? Ті ж голубці будуть кожен сезон з різною начинкою: влітку можна приготувати з рисом і овочами: кабачками, баклажанами, цвітною капустою або брокколі, з помідорами і свіжою зеленню., Взимку – та ж гречка або рис, вже можуть бути з соєвим м’ясом, м’ясом сейтан, сочевицею або голубці з грибами і т. д.
У нашій кулінарній колекції вже є кілька цікавих варіантів приготування фаршированих перців:
- Вегетаріанський рецепт: перець фарширований картопляним пюре з сиром.
- Перець з рисом, помідорами і зеленню – веганські.
- Перець фарширований рисом, кабачком і морквою – веганські.
А тепер є і варіант №4 – перці з рисом, пастернаком, морквою і помідорами. Родзинка рецепта – пастернак: білий корінь дуже ароматний, пряний., Добре розварюється, що надає страві особливу ніжність. До речі, такий рецепт гарний і тим, що його можна приготувати і в зимовий час, звичайно, якщо знати як правильно зберігати овочі та фрукти тривалий термін, особливо, якщо ви живете в квартирі.
Страва від нашої передплатниці Олени ***.
Для тих, хто не вживає в їжу м’яса, а також дотримується посту або дієту, з тієї чи іншої причини, можна приготувати нескладна, смачна страва «перець фарширований овочами та рисом». Воно дуже легке для травлення, але чудово втамовує голод. Начинка складається з моркви, цибулі, пастернаку. Ці овочі містять багато вітамінів і корисних мікроелементів для організму людини. Завдяки вмісту ефірних масел в пастернаку, страва виходить дуже ароматним, апетитним.
Складові:
- 100 гр. рису
- 12 шт. солодкого болгарського перцю
- 350 гр. моркви (2 моркви середнього розміру)
- 150 – 200 гр. пастернаку (1 великий корінь)
- 1-2 помідори
- 3 шт. цибулини
- 1 чайна ложка кухонної солі, мелений перець за бажанням
Перець фарширований овочами
Рис добре промити до чистої води, відварити майже до повної готовності, зцідити в друшляк.
З цибулі видалити лушпиння, порізати дрібно.
Почистити моркву і пастернак від шкірки, потерти на тертці або порізати ножем соломкою. Всі овочі скласти в сотейник або глибоку сковороду, додати рослинне масло, пасерувати на слабкому вогні до готовності.
Перець вимити, видалити серцевину з насінням, не розрізаючи навпіл.
Перекласти рис і овочі в зручну посуд, змішати. Посолити і поперчити, мелений перець можна не додавати, смак не погіршиться.
Отриманим фаршем наповнити перці, ущільнюючи, щоб не було порожнеч.
Взяти широку за обсягом каструлю, поставити стовпчиками на верхівку, залити водою, щоб вона їх тільки прикривала. Поставити на вогонь варитися.
Підготувати заправку. Порізати одну цибулину і моркву. Скласти в невелику сковороду, додати рослинне масло, підсмажити.
Перед закінченням смаження, додати дрібно порізаний помідор.
Після закипання води в каструлі, проварити 5-7 хвилин, додати заправку, варити ще 5 хвилин.
Перці фаршировані овочами: морквою, пастернаком і цибулею з рисом готові!
Викладаємо шумівкою на тарілку: спочатку даємо трохи стекти бульйону, в якому перці нудилися, а потім вже викладаємо на блюдо і присипаємо свіжою зеленню.
Смачного!