Якщо ви потрапили на цю сторінку, то швидше за все, ви знаєте що таке окара і шукайте смачні рецепти з використанням соєвої макухи. Сьогодні ми пропонуємо познайомитися з рецептом шоколадного печива з Окари. У соєвому десерті абсолютно не відчувається смак бобових, тут більше переважає смак шоколаду, також присутні нотки вівсяних пластівців, хоча серед інгредієнтів вівсянки немає.
А для тих, хто не знає: окара – це соєвий макуха, який залишається після приготування соєвого молока, з якого, в свою чергу, роблять сир тофу або використовують рослинне молоко, як повноцінну заміну коров’ячого.
Коли ви готуєте дома сік зі свіжих овочів або фруктів, теж залишається не мала кількість жому. «Виробничий залишок» також можна пустити в справу, ось цікава добірка рецептів з морквяного макухи.
На жаль, рецепти з Окари не так популярні, найбільш часто з бобових залишків готують вегетаріанські котлети. Наприклад, ось такі котлети з Окари з овочами.
Інгредієнти для шоколадного печива:
- 1 ст. Окари
- 1 плитка чорного шоколаду або 120 гр. веганскої шоколаду
- 3/4 ст. цукру (приблизний розрахунок, в залежності від солодощі шоколаду)
- 3/4 ст. цільнозерновий борошна
- 1/4 ст. порошку какао
- 1/4 ст. оливкового масла
- 1/4 ч. Л. соди
- 1 ч. Л. ванілі
- дрібка солі
На водяній бані розтопіть шоколад. Додайте цукор, масло і ваніль. Ретельно перемішайте і не знімайте з вогню, поки цукор повністю не розтопиться.
Зніміть з плити і додайте окару. Добре змішайте шоколад з соєвою макухою.
В окремому посуді з’єднайте разом борошно, какао порошок, соду і сіль. Потім влийте окару з шоколадом. Ретельно змішайте всі. Має вийти густе тісто.
На деко змащений маслом покладіть кульки печива і поставте випікатися в духовку, розігріту до 180С на 15-20 хв.
Смачного!