Компот з абрикосів на зиму



Для тих, хто ще не в курсі хочу поділитися рецептом не зовсім звичайного абрикосового компоту. Його особливість полягає в тому, що крім абрикос в ньому присутня ще один сонячний фрукт – апельсин. Таке, здавалося б, незвичайне поєднання, робить смак компоту просто дивовижним з легким цитрусовим ароматом. Швидше за все, саме тому цей компот з абрикосів на зиму з апельсином в народі отримав назву «Фанта».

Компот з абрикосів на зиму Фанта

Компот з абрикосів на зиму

Хочу відразу зазначити, що для отримання відмінної якості цього напою потрібно правильно вибрати вихідний продукт, тобто абрикоси. Якщо взяти не зовсім зрілі плоди, то в підсумку можна отримати компот, який буде трохи гірчити.
Якщо використовувати зрілі, але вже злегка м’які плоди ризикуємо отримати в результаті каламутну рідину і розповзаються часточки абрикосів. З усього вище викладеного напрошується логічний висновок: плоди повинні бути стиглі, але їх м’якоть ще щільна.

Є ще одна обов’язкова вимога: кісточка абрикоса повинна легко відділятися від м’якоті.
Правила дотримані, і ми приступаємо до заготівлі компоту з абрикосів з апельсином без стерилізації.

рецепт абрикосового напою з апельсином

Складові:

Інгредієнти для абрикосового компоту

  • абрикоси 300-400 грам,
  • апельсин (бажано не солодкий) – ½ частина,
  • цукор пісок – за смаком,
  • вода 750-800 мл.

Процес приготування:

Ягоди ретельно обмиваємо і викладаємо в друшляк, щоб вони обсохнули. Після чого поділяємо абрикоси на половинки, звільняючись від кісточки.

Апельсин дуже добре промиваємо під гарячою водою (бажано новенької мочалочкой). Нарізаємо кружальцями, кісточки прибираємо.

Абрикоси з апельсином

Банки для компоту на зиму моєму і стерилізуємо над парою (5-7 хвилин). Кришки моєму з содою і кип’ятимо (1 хвилину). У кожну баночку закладаємо підготовлені абрикоси і апельсин.

Як зварити компот з абрикосів

Варимо сироп з води і цукру (за смаком). Як тільки цукор розчиниться, тут же киплячим сиропом заливаємо абрикоси з апельсином і закочує кришкою.

Перевертаємо консервований абрикосовий компот без стерилізації, вкутуємо ковдрою і залишаємо на добу. Після чого прибираємо в комору.

абрикосовий компот

За рецепт і фото дякуємо Лебідь Людмилу