Для тих, хто ще не в курсі хочу поділитися рецептом не зовсім звичайного абрикосового компоту. Його особливість полягає в тому, що крім абрикос в ньому присутня ще один сонячний фрукт – апельсин. Таке, здавалося б, незвичайне поєднання, робить смак компоту просто дивовижним з легким цитрусовим ароматом. Швидше за все, саме тому цей компот з абрикосів на зиму з апельсином в народі отримав назву «Фанта».
Компот з абрикосів на зиму Фанта
Хочу відразу зазначити, що для отримання відмінної якості цього напою потрібно правильно вибрати вихідний продукт, тобто абрикоси. Якщо взяти не зовсім зрілі плоди, то в підсумку можна отримати компот, який буде трохи гірчити.
Якщо використовувати зрілі, але вже злегка м’які плоди ризикуємо отримати в результаті каламутну рідину і розповзаються часточки абрикосів. З усього вище викладеного напрошується логічний висновок: плоди повинні бути стиглі, але їх м’якоть ще щільна.
Є ще одна обов’язкова вимога: кісточка абрикоса повинна легко відділятися від м’якоті.
Правила дотримані, і ми приступаємо до заготівлі компоту з абрикосів з апельсином без стерилізації.
рецепт абрикосового напою з апельсином
Складові:
- абрикоси 300-400 грам,
- апельсин (бажано не солодкий) – ½ частина,
- цукор пісок – за смаком,
- вода 750-800 мл.
Процес приготування:
Ягоди ретельно обмиваємо і викладаємо в друшляк, щоб вони обсохнули. Після чого поділяємо абрикоси на половинки, звільняючись від кісточки.
Апельсин дуже добре промиваємо під гарячою водою (бажано новенької мочалочкой). Нарізаємо кружальцями, кісточки прибираємо.
Банки для компоту на зиму моєму і стерилізуємо над парою (5-7 хвилин). Кришки моєму з содою і кип’ятимо (1 хвилину). У кожну баночку закладаємо підготовлені абрикоси і апельсин.
Варимо сироп з води і цукру (за смаком). Як тільки цукор розчиниться, тут же киплячим сиропом заливаємо абрикоси з апельсином і закочує кришкою.
Перевертаємо консервований абрикосовий компот без стерилізації, вкутуємо ковдрою і залишаємо на добу. Після чого прибираємо в комору.
За рецепт і фото дякуємо Лебідь Людмилу