Котлети з морквяного макухи
Пити свіжовичавлений сік з овочів і фруктів люблять все – це ситно і смачно, але крім того, свіжі соки мають цілющі властивості. Стаканчик овочевого соку по утрам- зарядить повним комплектом вітамінів і мікроелементів на цілий день, а регулярне вживання соків – не дасть хворіти круглої рік.
Ось тільки є маленький мінус: макуха, який залишається після віджимання соку. Дрібно перемелені овочі або фрукти – це величезна кількість клітковини, пектину і вітамінів. І часто, дуже шкода просто взяти і відправити макуха в сміттєвий бак! Власне, цього не варто робити, є чудовий вихід із ситуації. З макухи можна приготувати смачну начинку для пирогів або пиріжків, фруктовий макуха можна додати до десертів або салатів., Овочевий макуха можна пасерувати разом з цибулею і часником, замінюючи таким чином зажарку до супу. Якщо у вас немає овочевого макухи, але ви все одно хочете спробувати на смак такі котлетки, тоді скористайтеся простим рецептом – веганські морквяні котлети.
Є ще один хороший рецепт – котлети або оладки з макухи. Смачні котлети виходять з гарбузового або морквяного макухи, це пісне блюдо чудово підійде всім, хто дотримується дієти з метою схуднення або в зв’язку зі слабким здоров’ям, а також овочеві котлети будуть хорошим гарніром до гарячої страви.
Щоб приготувати веганські котлети з морквяного макухи, знадобиться:
- морквяний макуха (можна суміш різних овочів)
- відварну картоплю для скріплення котлет (замість яйця)
- асафетида або цибуля / часник за смаком
- кунжут за бажанням
- сушений трави за смаком, сіль, перець
- рослинна олія
- панірувальні сухарі (можна манну крупу або будь-яку муку)
Як приготувати котлети з морквяного макухи
Нарізати дрібно цибулю і часник. Змішати з перемеленої морквою. Додати трави, сіль і перець і ретельно перемішати. Дати настоятися 2-3 хвилини. Якщо ви не вживаєте в їжу цибулю або часник, то можна замінити на асафетиду за смаком.
Відварити картоплю в «мундирах», очистити від шкірки і потовкти без води.
Змішати морквяний макуха з картопляним пюре, ретельно перемішати. Сформувати котлетки і обваляти з двох сторін у будь-який паніровці: сухарях, борошні або манній крупі.
Розігріти рослинне масло на сковороді і обсмажити морквяні котлети до золотої скоринки.
Подавати на стіл можна присипавши кунжутом або свіжою зеленню. А також можна приготувати веганські майонез, який прекрасно підходить до овочевих страв.
Смачного!