Свіжі печериці, мариновані зі спеціями
На сироїдінні так часто хочеться поїсти традиційної «обробленої» їжі, щоб знову згадати смак улюбленої страви і отримати задоволення від звичних смаків, запахів і головне, спогадів. Але часто, після такого «зриву» приходить розчарування, або навіть злість і роздратування. Приготована їжа не приносить вже того задоволення, та й користі від неї не багато. І щоб уникнути подібних ситуацій, яких у початківця сироїда може виникати не раз, на шляху до заповітної мети, багато сироїжки готують улюблені страви в свіжому, сирому вигляді. Це можуть бути і сироедние борщі, сироедческіе цукерки, хлібці, піци і так далі. Також можна приготувати дуже смачну холодну закуску з сирих печериць. Цей рецепт обов’язково сподобається не тільки сироїдам, але і всім, хто харчується традиційною їжею!
Щоб приготувати сирі мариновані печериці, нам знадобиться:
- 400 гр. свіжих королівських печериць
- 130 гр. будь-якого рослинного масла холодного віджиму
- 1 червона цибулина середнього розміру
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, чорний мелений перець за смаком
- 0,5 ч. Л. меленого коріандру
- 3-4 гілочки кінзи або петрушки
1. Гриби промити від бруду і промокнути чистим рушником або серветкою, щоб видалити зайву вологу. Печериці краще промивати дуже швидко, щоб вони не встигали насититися водою.
2. Великі гриби нарізати на половинки або на чотири частини, дрібні можна залишити цілими.
3. Червоний цибулю нарізати дуже тонкими півкільцями.
4. Часник пропустити через прес або дрібно нарізати.
5. Нарізати зелень.
6. Змішати оливкову олію з часником, цибулею, коріандром і зеленню, додати сіль і перець за смаком.
7. Перекласти гриби до маринаду і гарненько перемішати, щоб печериці з усіх боків торкнулися маринаду.
8. Поставити гриби в дегідратор на 2-3 години, при температурі 40 С. Якщо у вас немає дегидратора, то можна просто залишити на столі, але трохи на велику кількість часу. Мариновані грибочки можна поставити і в холодильник на ніч, але смак їх буде трохи відрізнятися від початкового рецепта, хоча також вийде неймовірно смачно.
Смачного!