Смачна і швидка маринована капуста



Швидка маринована капуста за дві години – це справжня палочка-виручалочка. Судіть самі: готується вона просто, і досить швидко, на відміну від аналогічних капустяних рецептів, в яких овочі доводиться маринувати або квасити протягом доби мінімум, а то два або три дні. Так що якщо ви раптом дізналися, що ввечері до вас завітають гості, то як раз встигнете і картопельку відварити, і таку капустку замаринувати, адже готується вона всього пару годин!

Білокачанна капуста в тарілці

Капуста маринована швидкого приготування дещо відрізняється за смаком від звичайної квашеної. І тим не менше, вона дуже смачна. Єдиний мінус – на відміну від квашеної, вона не може дуже довго зберігатися, максимум – тиждень-півтори в холодильнику. Але, думаю, з огляду на, що готується вона дуже легко, зробити нову порцію закуски не буде проблемою.

Складові:

  • Морквина – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 600 г
  • Вода – 1 літр
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Оцет – 70 мл
  • Рослинна олія – ​​120 мл
  • Перець чилі (свіжий) – кілька шматочків
  • Часник – 3-5 зубків
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Перець горошком чорний і запашний – по 5 шт.

Маринована капуста швидкого приготування – за дві години!

Ставимо воду на вогонь, і чекаємо, щоб вона закипіла.

А поки підготуємо капусту. Шаткуємо її, складаємо в широку каструлю.

нарізані овочі

Ріжемо чилі (за бажанням).

Гострий перець

Потім нарізаємо пелюстками часник.

часточки часнику

Морква пускаємо на тертку.

У кипляче воду викладаємо лаврушку, перець горошком, сіль і цукор.

Даємо покипіти хвилини 3, щоб цукор і сіль трохи розійшлися, вливаємо оцет і відразу вимикаємо.

Даємо постояти хвилин 5.

Як приготувати маринад

Рослинна олія ллємо відразу в капусту. І слідом виливаємо гарячий маринад.

Перемішуємо капусту, накриваємо кришкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.

А через цей час смачна капуста вже готова!

Смачного!