Швидка маринована капуста за дві години – це справжня палочка-виручалочка. Судіть самі: готується вона просто, і досить швидко, на відміну від аналогічних капустяних рецептів, в яких овочі доводиться маринувати або квасити протягом доби мінімум, а то два або три дні. Так що якщо ви раптом дізналися, що ввечері до вас завітають гості, то як раз встигнете і картопельку відварити, і таку капустку замаринувати, адже готується вона всього пару годин!
Капуста маринована швидкого приготування дещо відрізняється за смаком від звичайної квашеної. І тим не менше, вона дуже смачна. Єдиний мінус – на відміну від квашеної, вона не може дуже довго зберігатися, максимум – тиждень-півтори в холодильнику. Але, думаю, з огляду на, що готується вона дуже легко, зробити нову порцію закуски не буде проблемою.
Складові:
- Морквина – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 600 г
- Вода – 1 літр
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Оцет – 70 мл
- Рослинна олія – 120 мл
- Перець чилі (свіжий) – кілька шматочків
- Часник – 3-5 зубків
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Перець горошком чорний і запашний – по 5 шт.
Маринована капуста швидкого приготування – за дві години!
Ставимо воду на вогонь, і чекаємо, щоб вона закипіла.
А поки підготуємо капусту. Шаткуємо її, складаємо в широку каструлю.
Ріжемо чилі (за бажанням).
Потім нарізаємо пелюстками часник.
Морква пускаємо на тертку.
У кипляче воду викладаємо лаврушку, перець горошком, сіль і цукор.
Даємо покипіти хвилини 3, щоб цукор і сіль трохи розійшлися, вливаємо оцет і відразу вимикаємо.
Даємо постояти хвилин 5.
Рослинна олія ллємо відразу в капусту. І слідом виливаємо гарячий маринад.
Перемішуємо капусту, накриваємо кришкою і залишаємо на 2 години при кімнатній температурі.
А через цей час смачна капуста вже готова!
Смачного!