Суп з цвітної капусти з грибами



Цвітна капуста – відмінний овоч. Я б сказала, овоч позитивний з усіх боків, як не глянь: в сезон коштує копійки, смачний, універсальний і корисний. Ну от як можна пройти повз капусти в овочевих рядах? А ніяк – давайте використовувати її по повній програмі.  Можна приготувати величезну різноманітність супів, гарячих страв, закусок з цвітною капустою. Наприклад, запекти капусту в рукаві в духовці, посмажити з грибами, приготувати смачний сочевичний суп, і навіть борщ! І багато іншого..

І сьогодні пропоную приготувати смачний супчик з цвітною капустою і грибами. Додамо ще спецій і натертий кабачок – і отримаємо густий, ароматний і наваристий супец.

Складові:

  • Картопля – 3 шт .;
  • Цвітна капуста – 200 г;
  • Кабачок – 1 маленький;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Гриби – 200 г;
  • Перець чилі – кілька кілець;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень – пучок;
  • Лавровий лист – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Куркума, паприка, суміш перців – за смаком.

Покроковий рецепт з фото:

Очищений і нарізаний дрібно цибулю разом з тонко нарізаними кільцями перцю чилі обсмажити на олії хвилини 3. обсмажують відразу в каструлі.

гостра засмажкою

Потім виклала нарізані печериці.

Обсмажила все разом 10 хвилин.

гриби

Потім кинула картоплю, нарізану кубиками.

Натерту морквину.

Піджарка з овочів

І слідом натертий кабачок.

Залишила на повільному вогні на 7 хвилин.

Всипала всі спеції, перемішала і залишила на вогні ще хвилин на 2.

Влила окріп.

Підготувала головний овоч:

Кинула розібрану на суцвіття цвітну капусту.

Довела до кипіння і залишила варитися до того моменту, поки картопля не почав розварюються.

Потім кинула лавровий лист і кріп.

Посолити. І через 5 хвилин вимкнула вогонь.

Ось і все, смачний грибний суп з цвітною капустою готовий!

Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!