Салат з цвітною капустою, овочами і квасолею



Я люблю кольорову капусту і ті страви, які можна з нею приготувати. А враховуючи, що цей овоч можна варити, смажити, запікати або навіть є сирим, то можна приготувати так багато всього! Ось стоїть тільки трохи пофантазувати і смачна страва готова.

салат річний

Сьогодні я вирішила приготувати теплий салат з цвітної капусти, замариноване в соєвому соусі. Мені подобаються теплі салати, на зразок такого – це повноцінний прийом їжі – одночасно і другу страву, і салат. Ситні складові разом із зеленню утворюють ідеальне поєднання, і виходить смачно і ситно.

Складові:

  • Цвітна капуста – 350 г;
  • Квасоля варена – ½ склянки;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Морква – 1 невелика;
  • Шпинат – пучок;
  • Рукола – невеликий пучок;
  • Зелена цибуля – кілька пір’я;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Спеції мелені: орегано, коріандр, базилік, паприка – за смаком;
  • Соєвий соус – 3 ст.л .;
  • Перець чилі – 3-4 кружечка;
  • Кабачок – половинка;
  • Редиска – 3 шт .;
  • Сіль за смаком.

Салат з цвітної капусти з квасолею і овочами

Половинку кабачка нарізала невеликими кубиками. Виклала в глибоку тарілку.

Цвітну капусту розібрала, кинула до кабачків.

Тоненько нарізала кружальцями перець чилі. Відправила його до овочів.

гостре

Вкинули все спеції за списком.

Влила соєвий соус. Перемішала і залишила маринуватися в спеціях і соусі приблизно на 1 годину.

заправка

Лук очистила, нарізала. Морква натерла.

Виклала в сковороду і трохи обсмажити на маслі.

Потім кинула мариновані овочі.

Перемішала і на середньому вогні обсмажити хвилин 5 – капуста повинна стати м’якою, але не повинна розвалюватися.

Потім виклала в сковороду до овочів варену квасолю (можна замінити консервованою).

І нарізану на бруски редиску.

Шпинат помила, нарізала.

Рукколу порвала руками.

свіжа зелень

І пір’я зеленої цибулі теж нарізала.

Виклала в сковороду підготовлену зелень.

Перемішала і накрила кришкою. Залишила на маленькому вогні рівно на 3 хвилини, щоб зелень трохи осіла. В кінці трохи підсолила.

Ось і все, теплий салат з цвітною капустою можна подавати до столу.

Смачного!