Я люблю кольорову капусту і ті страви, які можна з нею приготувати. А враховуючи, що цей овоч можна варити, смажити, запікати або навіть є сирим, то можна приготувати так багато всього! Ось стоїть тільки трохи пофантазувати і смачна страва готова.
Сьогодні я вирішила приготувати теплий салат з цвітної капусти, замариноване в соєвому соусі. Мені подобаються теплі салати, на зразок такого – це повноцінний прийом їжі – одночасно і другу страву, і салат. Ситні складові разом із зеленню утворюють ідеальне поєднання, і виходить смачно і ситно.
Складові:
- Цвітна капуста – 350 г;
- Квасоля варена – ½ склянки;
- Цибуля – 1 шт .;
- Морква – 1 невелика;
- Шпинат – пучок;
- Рукола – невеликий пучок;
- Зелена цибуля – кілька пір’я;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Спеції мелені: орегано, коріандр, базилік, паприка – за смаком;
- Соєвий соус – 3 ст.л .;
- Перець чилі – 3-4 кружечка;
- Кабачок – половинка;
- Редиска – 3 шт .;
- Сіль за смаком.
Салат з цвітної капусти з квасолею і овочами
Половинку кабачка нарізала невеликими кубиками. Виклала в глибоку тарілку.
Цвітну капусту розібрала, кинула до кабачків.
Тоненько нарізала кружальцями перець чилі. Відправила його до овочів.
Вкинули все спеції за списком.
Влила соєвий соус. Перемішала і залишила маринуватися в спеціях і соусі приблизно на 1 годину.
Лук очистила, нарізала. Морква натерла.
Виклала в сковороду і трохи обсмажити на маслі.
Потім кинула мариновані овочі.
Перемішала і на середньому вогні обсмажити хвилин 5 – капуста повинна стати м’якою, але не повинна розвалюватися.
Потім виклала в сковороду до овочів варену квасолю (можна замінити консервованою).
І нарізану на бруски редиску.
Шпинат помила, нарізала.
Рукколу порвала руками.
І пір’я зеленої цибулі теж нарізала.
Виклала в сковороду підготовлену зелень.
Перемішала і накрила кришкою. Залишила на маленькому вогні рівно на 3 хвилини, щоб зелень трохи осіла. В кінці трохи підсолила.
Ось і все, теплий салат з цвітною капустою можна подавати до столу.
Смачного!