Швидкий і смачний суп з цвітної капусти з сочевицею дуже простий у приготуванні. Це перша страва виходить легким, і в той же час досить ситним завдяки сочевиці. А кольорова капуста надає цікавий, особливий смак і аромат супу.
Я настільки люблю цей капустяний навар, що на зиму спеціально заморожують бульйон з цвітної капусти. Тому зараз, з початком сезону свіжих і дешевих овочів, просто неможливо не скористатися моментом і не приготувати смачний супчик, не забуваючи при цьому заготовити овочевий бульйон на зиму. Тому готуємо!
Складові:
- Картопля – 3 шт .;
- Цибуля – 1 шт .;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Морквина – 1 шт .;
- Сочевиця – ½ склянки;
- Цвітна капуста – 200 г;
- Паприка, суміш перців, куркума, сіль – за смаком;
- Лавровий лист – 1 шт .;
- Зелень – за смаком
Як приготувати суп з сочевицею і цвітною капустою:
Початок досить стандартне: в казанок (а готувала суп я саме в ньому) налила рослинне масло, кинула нарізану цибулю і натерту моркву.
Спасерувати хвилин 5, кинула нарізаний кубиками картоплю.
Кинула мелені спеції: паприку, куркуму, суміш перців.
Перемішала і залишила хвилин на 5-6.
Потім залила окропом (2 л), кинула промиту сочевицю. Для супчиків я люблю використовувати червону – вона швидко розварюється і дає супу красивий колір.
Цвітну капусту розібрала на невеликі суцвіття, помила.
Кинула в каструлю слідом за сочевицею.
Залишила варитися до того моменту, поки сочевиця не розвариться. Займає це приблизно хвилин 7.
Потім кинула зелень і лавровий лист, посолити.
І через хвилину вимкнула вогонь.
Ось і все, смачний сочевичний суп з цвітною капустою готовий!
Смачного!