Суп з цвітною капустою і сочевицею

Швидкий і смачний суп з цвітної капусти з сочевицею дуже простий у приготуванні. Це перша страва виходить легким, і в той же час досить ситним завдяки сочевиці. А кольорова капуста надає цікавий, особливий смак і аромат супу.

Я настільки люблю цей капустяний навар, що на зиму спеціально заморожують бульйон з цвітної капусти. Тому зараз, з початком сезону свіжих і дешевих овочів, просто неможливо не скористатися моментом і не приготувати смачний супчик, не забуваючи при цьому заготовити овочевий бульйон на зиму. Тому готуємо!

Складові:

  • Картопля – 3 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л .;
  • Морквина – 1 шт .;
  • Сочевиця – ½ склянки;
  • Цвітна капуста – 200 г;
  • Паприка, суміш перців, куркума, сіль – за смаком;
  • Лавровий лист – 1 шт .;
  • Зелень – за смаком

Як приготувати суп з сочевицею і цвітною капустою:

Початок досить стандартне: в казанок (а готувала суп я саме в ньому) налила рослинне масло, кинула нарізану цибулю і натерту моркву.

Зажарка з цибулі та моркви

Спасерувати хвилин 5, кинула нарізаний кубиками картоплю.

Кинула мелені спеції: паприку, куркуму, суміш перців.

Куркума і червоний перець

Перемішала і залишила хвилин на 5-6.

Потім залила окропом (2 л), кинула промиту сочевицю. Для супчиків я люблю використовувати червону – вона швидко розварюється і дає супу красивий колір.

Цвітну капусту розібрала на невеликі суцвіття, помила.

Кинула в каструлю слідом за сочевицею.

Залишила варитися до того моменту, поки сочевиця не розвариться. Займає це приблизно хвилин 7.

Потім кинула зелень і лавровий лист, посолити.

І через хвилину вимкнула вогонь.

Ось і все, смачний сочевичний суп з цвітною капустою готовий!

Смачного!