Як приготувати паштет з грибів



Опеньки – знахідка і для грибника, і для кулінара. По-перше, вони завжди ростуть в достатку, по-друге, хороші в багатьох стравах. У цьому рецепті приготуємо ще одну варіацію – грибний паштет. З скибочкою білого хліба закуска відмінно гармонує, і до вареної картоплі підходить ідеально.

Паштет з лісових грибів

Ми вже готувати подібне блюдо – ікра з печериць з горіхами, теж пісний варіант. А сьогодні наша страва буде виконано з лісових грибів – опеньків.

Складові:

складові

  • опеньки (лісові) – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 160 г;
  • зелень півники, кропу – 50 г;
  • суміш мелених перців (асорті) – 10 г;
  • вершкове масло – 25 г;
  • соняшникова столове масло – 12 мл;
  • сік лимонний – 15 мл;
  • сіль (харчова, кам’яна) – 40 г.

Лісові осінні опеньки відрізняються від інших грибів злегка солодкуватим, трохи оліїстим присмаком. Саме ця особливість дозволяє використовувати гриби в парі з лимонною кислотою, свіжим міксом із зелені – виходить пряний солонуватий присмак, таким же мають і мариновані гриби.

Ніжки опеньків очищаємо від кілець, зрізаємо на третину довжини.

очищені гриби

Промиваємо гриби проточною водою, поки волога не оживляти.

Гриби під проточною водою

Перекладаємо в об’ємну каструлю, заливаючи холодної фільтрованої водою вище середини. Доводимо до кипіння – на закипании солимо. Варимо не менше 40 хвилин на середньому вогні, знімаючи піну.

Зняти піну у грибів

З каструлі зливаємо воду, відкинувши гриби в сито – промивати їх не буде потрібно.

Проціджуємо гриби через сито

У соняшниковій олії розтоплюємо шматок вершкового масла, розігріваючи до шипіння, потім відразу ж викладаємо всю порцію нашаткованого лука.

Вершкове масло і цибулю

У обсмажену цибулю додаємо опеньки, перемішуємо. Зменшуємо вогонь і, не накриваючи кришкою сковорідку, продовжуємо обсмажування 10-12 хвилин. Гриби постійно помішувати, заправляємо перцевим асорті по готовності.

Опеньки смажені на маслі

Основа для грибного паштету є – залишився останній штрих, довести до потрібної консистенції, подрібнити в блендері. Перекладаємо грибну піджарку в гущавину блендера, при середній швидкості розбиваємо до однорідної маси.

Гриби в блендері

В останню чергу приправляем свіжою зеленню, присмачуємо лимонним соком – повторно подрібнюємо на невеликій швидкості.

додаємо зелень

Грибний паштет можна подати з грінками або скибочкою багета.

Паштет з грибів

Смачного!