Морквяний паштет – це смачна намазки на свіжий хліб, хрусткі грінки або хлібці. Причому не тільки смачна, але і незвичайна.
Сьогоднішній рецепт – досить простий у приготуванні, часу на нього йде мало, а ось смак порадує не тільки вас, але і ваших гостей – перевірено. А ще морквяний паштет люблять діти, тут справа не тільки в смаку, але і в яскравому, соковитому кольорі.
Щоб смак паштету був більш насичений, крім моркви я додала ще й кілька штук королівських печериць. Вони розбавили солодкість моркви, і додали легкий грибний присмак. Вийшло дуже-дуже! А ще таку закуску в магазині не знайти, тому він однозначно варто того, щоб його приготувати, і не раз.
Чи варто говорити про те, що паштет з моркви матиме смак ще яскравіше, якщо використовувати лісові гриби: лисички, білі, підосичники або підберезники!
Складові:
- печериці – 5 шт .;
- морквина – 2 шт .;
- цибуля – 3-5 шт .;
- мелений коріандр, паприка, перець – по щіпці;
- сіль за смаком;
- рослинне масло – 2 ст.л .;
- ДХІ – 1 ч.л .;
- сир – 50 г (або тофу)
Безумовно, для багатьох паштет – означає холодну закуску, приготовлену із субпродуктів тваринного походження. Насправді дуже складно підібрати вірна назва нашого продукту: намазки на хліб? овочева ікра? пюре з моркви? Та й до того ж, існує ще чимало рецептів, в яких фігурує назва «паштет», інгредієнти якого 100% -во овочеві, наприклад: паштет з авокадо з часником, з нуту з імбиром, з баклажанів з волоськими горіхами, з лісових грибів – опеньків. А ще є варіанти приготувати подібне блюдо з кореня селери, гарбуза, квасолі, сочевиці і так далі!
Так, бути вегетаріанцем або постити – дуже легко.
Як готувати морквяний паштет:
Очистила цибулинки і моркву. Лук у мене був невеликий, тому я його не розрізала. Якщо ж у вас великий екземпляр, то краще його розрізати на 4 частини. Морква теж нарізала на кружечки.
Гриби помила і розрізала їх на 4 частини. Я взяла королівські печериці – у них кілька виражений грибний смак і аромат, ніж у звичайних.
Сковороду поставила на плиту, налила олію. Виклала підготовлені овочі. Сковороду потрібно брати велику, щоб овочі були в один шар, і могли рівномірно прожаритися.
Обсмажила з одного боку, перевернула. Вкинули все спеції і посолила. І залишила ще хвилин на 10.
Потім переклала підсмажені овочі в чашу для кухонного комбайна (як варіант, можна скористатися блендером, так як овочі все м’які).
Кинула невеликий шматочок сиру тофу (шовковий).
Вжікнула кнопкою комбайна. Потім, коли овочі подрібнилися, кинула до них чайну ложку ДХІ з зеленню (можна замінити вершковим або рослинним).
Ще раз включила комбайн.
Ось і все, смачний морквяний паштет з грибним ароматом готовий!
Паштет дуже зручно перекласти в пластиковий контейнер, щоб потім взяти з собою на роботу або пікнік – ситний перекус гарантований. Тільки не забудьте підсмажити скибочки хліба або взяти цільнозернові корисні хлібці.
Смачного!