Як приготувати ікру з печериць



Грибна ікра з печериць Паштет з грибів

Ікру з грибів можна приготувати на зиму, законсервувавши в скляних банках в прок. У зимовий час грибний паштет буде делікатесом, тим більше що ніжна грибна паста поєднується з багатьма стравами: овочевими гарнірами, свіжими овочами, булочками, крупами, макаронними виробами і т.д.

Найпростіше приготувати ікру з печериць, так як ці гриби завжди є у продажу в локальних супермаркетах або овочевих ринках. Однак якщо у вас є можливість зібрати або купити лісові гриби, тоді обов’язково виберіть цей варіант. Звичайно, найсмачніше використовувати білі гриби або підберезники, хоча також можна приготувати грибний паштет з лисичок, опеньків, сироїжок або інших лісових грибів.

Отже, щоб приготувати ікру з печериць з горіхами, нам знадобиться:

  • 500 гр. свіжих печериць
  • 1 велика цибулина
  • 1 стакан волоських горіхів (стакан – 200 мл.)
  • 1/2 ч. Л. сушеного чебрецю
  • рослинна олія
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Як приготувати грибну ікру

Нарізати цибулю. Гриби промити, обсушити рушником і нарізати на тонкі пластинки. На рослинному маслі обсмажити гриби і цибулю до золотого кольору.

Лук з грибами

Додати чебрець і прогріти на сковороді разом з грибами протягом 1 хв.

чебрець

Підготувати волоські горіхи.

волоські горіхи

Викласти в блендер горіхи і гриби, додати сіль і перець за смаком. Перед тим як закладати гриби в блендер або комбайн, залиште кілька пластинок смажених грибів для прикраси.

Вило гриби і горіхи в блендер

Збивати в блендері до однорідної маси.

Збити до пасти

Грибна ікра готова, тепер залишається тільки розкласти її по формах і поставити в холодильник на пару годин для охолодження.

форми

На дно кожної форми викладаємо смажені пластинки грибів.

Гриби на дні формочки

Зверху викладаємо грибну ікру.

Ікра в формочках

Ставимо форми в холодильник. Через кілька годин паштет з грибів можна подавати до столу.

паштет готовий

Також ви можете викласти ікру з грибів в скляну банку і поставити зберігатися в холодильник. Зберігати слід не більше 2-х днів.

Ікра в банку

Смачного!