Паштет з грибів
Ікру з грибів можна приготувати на зиму, законсервувавши в скляних банках в прок. У зимовий час грибний паштет буде делікатесом, тим більше що ніжна грибна паста поєднується з багатьма стравами: овочевими гарнірами, свіжими овочами, булочками, крупами, макаронними виробами і т.д.
Найпростіше приготувати ікру з печериць, так як ці гриби завжди є у продажу в локальних супермаркетах або овочевих ринках. Однак якщо у вас є можливість зібрати або купити лісові гриби, тоді обов’язково виберіть цей варіант. Звичайно, найсмачніше використовувати білі гриби або підберезники, хоча також можна приготувати грибний паштет з лисичок, опеньків, сироїжок або інших лісових грибів.
Отже, щоб приготувати ікру з печериць з горіхами, нам знадобиться:
- 500 гр. свіжих печериць
- 1 велика цибулина
- 1 стакан волоських горіхів (стакан – 200 мл.)
- 1/2 ч. Л. сушеного чебрецю
- рослинна олія
- сіль, чорний мелений перець за смаком
Як приготувати грибну ікру
Нарізати цибулю. Гриби промити, обсушити рушником і нарізати на тонкі пластинки. На рослинному маслі обсмажити гриби і цибулю до золотого кольору.
Додати чебрець і прогріти на сковороді разом з грибами протягом 1 хв.
Підготувати волоські горіхи.
Викласти в блендер горіхи і гриби, додати сіль і перець за смаком. Перед тим як закладати гриби в блендер або комбайн, залиште кілька пластинок смажених грибів для прикраси.
Збивати в блендері до однорідної маси.
Грибна ікра готова, тепер залишається тільки розкласти її по формах і поставити в холодильник на пару годин для охолодження.
На дно кожної форми викладаємо смажені пластинки грибів.
Зверху викладаємо грибну ікру.
Ставимо форми в холодильник. Через кілька годин паштет з грибів можна подавати до столу.
Також ви можете викласти ікру з грибів в скляну банку і поставити зберігатися в холодильник. Зберігати слід не більше 2-х днів.
Смачного!