Ситне і апетитне блюдо, створене на основі «синіх» плодів – баклажанів, кус-куса (турецької пшеничної крупи) і ароматного базиліка. Баклажани, фаршировані кускусом, виходять дуже яскравими, соковитими, з оригінальним смаком. Страву можна подати на святковий банкет, домашню вечерю або обід. Крупа насичується ароматом і смаком спецій і відмінно поєднується з баклажанами.
Якщо ви любите ситні блюда, ви можете додати в заготовку сочевичний фарш, як ми готували для шаурми з сочевицею, соєве м’ясо, м’ясо сейтан або сир. Це зробить закуску більш ситної і смачною. Для створення фаршированих баклажанів рекомендується використовувати плоди середнього розміру, без вад і пошкоджень.
«Сині» з кус-кусом хороші і на наступний день. Підігрів їх кілька хвилин в духовці, ви зможете насолоджуватися ароматним блюдом на протязі всього дня.
Складові:
- баклажани ( «сині») – 4 шт .;
- кус-кус – 200 грам;
- сіль – 1 ч. л .;
- базилік – 3-4 гілочки;
- цибуля – 1 шт .;
- перець – 1 шт .;
- часник – 2-3 часточки;
- масло -40 мл.
Баклажани з кускус і базиліком
1. Готуємо баклажани: промиваємо їх під проточною водою, розрізаємо кожен плід на дві частини, вирізаємо поглиблення, залишаючи бортики (шириною 1 см). Посипаємо овочі кухонною сіллю. Чекаємо 20-30 хвилин.
2. Шаткуємо м’якоть невеликими кубиками.
3. Очищаємо від лушпиння цибулю і часник, готуємо їх на маслі 4-5 хвилин. Додаємо в сотейник шматочки баклажанів, смажимо масу до м’якості.
4. Додаємо подрібнену паприку (свіжий перець, нарізаний кубиком) і сіль.
5. Готуємо кус-кус: заливаємо крупу 200 мл очищеної води. Чекаємо, коли маса закипить. Відставляємо каструлю і накриваємо її кришкою. Чекаємо 10-15 хвилин. Додаємо в начинку кус-кус і подрібнений базилік.
6. Змішуємо компоненти для наповнювача.
7. Викладаємо крупяную начинку на баклажани (з гіркою).
8. Готуємо фаршировані «сині» 30-40 хвилин (температура 200 градусів).
Подаємо баклажани негайно (зі свіжою зеленню, улюбленим салатом, гарніром., З лавашем або гарячими булочками).
Смачного!