Багато господинь мріють навчитися готувати відмінний плов з баранини, але це не завжди виходить. Причиною можуть бути неправильно підібране м’ясо, співвідношення рису і води, або відсутність потрібних спецій. Цей рецепт допоможе навіть недосвідченим кулінарам приготувати приголомшливий смачний плов. Від добавки не відмовиться ніхто з домочадців! Будемо готувати плов з баранини в мультиварці, вона відмінно замінить звичний казан і впорається з цим нітрохи не гірше.
Плов з баранини в мультиварці
як приготувати плов в мультиварці: покроковий фото рецепт
Складові:
- м’якоть баранини – 600 г,
- рис пропарений (довгозерний) – 300 г,
- вода – 500 мл,
- приправи для плову (кмин, зіра, барбарис, куркума) – 1 ст. ложка,
- часник – головка,
- морква – 1 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- перець гострий – 1 шт.,
- масло без запаху – 100 мл.
Процес приготування:
Лук потрібно почистити, нарізати його тонкими кільцями. Морква вимити, нашаткувати середніми шматочками. Перекласти мультиварку в режим «Випічка». Викласти цибулю і моркву. Готувати 5 хвилин з додаванням олії.
Баранину потрібно порізати великими шматками. Найкраще вибирати м’якоть з невеликою кількістю жиру, втім, можна використовувати в рецепті і баранячі реберця. Викласти м’ясо до цибулі.
Продовжити готувати ще 10 хвилин. Кришку залишити відкритою. Виділяється сік з м’яса повинен випаруватися.
Влити воду.
Додати сіль.
Спеції для плову перемішати і відправити в чашу мультиварки. Варто також зауважити, що спеції можна придбати не по-окремо, а вже зібрані в одній упаковці.
Перемішати всі компоненти. Бульйон з м’ясом для плову називається зирвак. Додати рис. Пропарений рис мити необов’язково. Перемішувати компоненти на цьому етапі приготування не потрібно, слід акуратно розподілити рис зверху. Режим мультиварки змінити на «Гасіння». Готувати 30 хвилин.
Часникові зубці відокремити один від одного. Викласти їх в мультиварку за 10 хвилин до закінчення процесу готування. Туди ж додати гострий перець цілком. Закрити кришку, чекати сигналу.
Плов з баранини в мультиварці готовий, як видно, приготувати його дуже просто! Подавати це блюдо гарячим. Смачного!