Незвичайно смачні виходять томати, якщо в заливку додати харчовий желатин. Мариновані помідори часточками з цибулею в такий заливці зберігають яскравий колір і форму, а якщо поставити баночку в холодильник перед подачею на стіл, заливка застигає і виходить дуже смачне, з пряним ароматом желе. Тому вміст вживається з великим апетитом. Помідори в желатині на зиму краще робити в баночках невеликого обсягу.
Помідори в желатині на зиму
Для консервування беруться плоди дрібного розміру, з щільною м’якоттю, що не зіпсовані. Вони повинні бути стиглими, але не перезрілими. Заготівля зі стерилізацією.
покроковий фото рецепт маринованих помідорів в желатинової заливці
З даної кількості продуктів виходить чотири баночки місткістю 0,72 літра.
Складові:
- 1,650 кг томатів,
- 0,1 кг ріпчастої цибулі,
- 1 літр води,
- 8-9 шт. листя лавра,
- 20 гр. харчового желатину,
- 30-40 гр. кухонної солі,
- 40-50 гр. цукрового піску,
- 100 мл оцту 6%,
- 10-12 шт. перцю запашного горошком.
Процес приготування:
Для набухання желатин залити холодною водою.
Томати вимити. Порізати на часточки. Дрібні плоди на дві частини, більші на чотири.
З цибулини зняти лушпиння. Порізати кружальцями.
Скляну тару для зберігання консервів вимити з миючим засобом і ретельно прополоскати в проточній воді. На дно кожної баночки укласти гурток цибулі, лавровий листочок і пару горошин перцю. Часточки помідор укладати розрізаної частиною вниз.
Для ущільнення вмісту баночку періодично струшувати. Заповнити часточками томатів до горлечка, зверху покласти кружок лука.
Закип’ятити воду з цукром і сіллю для заливки. Зняти каструльку з заливкою з вогню, влити оцет. Дати трохи воді охолонути і додати набряклий желатин.
Після його розчинення, желатинову заливку розлити в банки з помідорами.
Прикрити кришками, поставити в ємність з теплою водою для стерилізації.
Банки місткістю 0,7 літра кип’ятити від 15 до 18 хвилин на повільному вогні, щоб вода в банку не вирувало. Готові консерви вийняти з бака і закупорити. Охолоджувати, закутавши щільною тканиною. Зберігати в прохолодному місці.
Як зробити консервовані помідори з желатином розповіла Олена Медовник