Піца на готовій основі



На порозі гості, а у вас в холодильнику не густо? Така ситуація, коли чуєш дзвінок телефону, і в трубку – ми вже їдемо, … може виникнути у кожного. У мене на випадок несподіваних гостей в морозилці є готова основа для піци. Цей мій маленький секрет як швидко приготувати вечерю або перекус мене рятував не раз. Адже справжнім друзям не запропонуєш ж звичайні бутерброди, особливо якщо вони заглянули з пляшкою хорошого вина.

Піца на готовій основі

Піца на готовій основі

Треба віддати належне тому, хто придумав заморожену готову основу для піци. Швидко, просто і не треба з тестом возитися, коли часом зовсім у своєму розпорядженні.

Отже, у мене в розпорядженні упаковка готових вже випечених дріжджових коржів для піци в кількості двох штук. Їх практично завжди можна знайти у відділах заморожених напівфабрикатів.

Начинка для такої експрес піци на готовій основі готується з того, що є в холодильнику. Шматочків вареного м’яса, запеченої курки, смаженого фаршу. ковбаси або м’ясної нарізки. Можна покласти будь-які заморожені овочі, головне щоб у вас під рукою ще були сир і помідори, в крайньому випадку, томатна паста чи кетчуп – і дуже смачна піца на готовій основі буде не тільки смачна, але і швидка. У мене під рукою для простого рецепту піци виявився наступний список продуктів:

Складові:

  • готові заморожені коржі для піци – 2 шт.,
  • шинка,
  • гриби мариновані (або смажені),
  • маслини,
  • сир,
  • помідори,
  • болгарський перець,
  • майонез.

Процес приготування:

піца коржЗ коржами для піци краще надходити так, як заявлено виробником на упаковці, там буде вказано, чи потрібно розморожувати основу чи ні. У моїй інструкції було зазначено, що коржі для піци потрібно розморозити. Робити це можна по-різному. Можна просто дістати і чекати поки розморозяться самі. Можна розморозити в мікрохвильовці. А можна покласти на 5 хвилин в духовку на пергамент або фольгу.

Поки духовка буде нагріватися для приготування випічки, коржі будуть розморожувати.

Приготування інгредієнтів для швидкої піци.

Основа для піциШинку ріжемо тонкими скибочками, брусками або великими кубиками. Мариновані гриби потрібно процідити. Великі гриби ріжемо кубиками, більш дрібні – пластинами. З маслин злити розсіл і нарізати їх кільцями. Помідори для швидкої піци можна ошпарити, якщо не любите, коли трапляється шкурка. Зробити надріз на шкірці і зняти шкірку. Помідори підбираємо великі. Ріжемо помідор кільцями дуже гострим ножем. Для краси візьміть болгарський перець різних кольорів – так піца з готової основи буде виглядати яскравіше. Досить буде 2 половинок середніх перців.

Піца готове тістоПоверхня коржа потрібно змастити яким-небудь соусом, в швидкому варіанті – майонезом, оскільки основа суха. У мене до моменту приходу гостей упаковочки майонезу в холодильнику і в помині не було, тому я швидко приготувала домашній майонез за допомогою блендера з рослинної олії і жовтка.

Викладаємо шарами на готову основу начинку для піци.

Першим шаром викласти шинку або нарізку. Намагаємося розкласти великі скибочки так, щоб все дісталося по шматочку м’яса.

Далі викладаємо гриби, я використовую домашні мариновані грибочки. Укладаємо маслини в проміжках між шинкою і грибами. Посипаємо все болгарським перцем.

Тепер розкладаємо кружальця помідорів.

Піца на основі рецептПолити за бажанням ще раз майонезом і щедро посипати шаром сиру, натертого на крупній тертці. Поставити піцу на готовій основі в заздалегідь прогріту духовку і випікати 5-8 хвилин при температурі 220 градусів до розплавлення сиру.

Піца на готовій основі в мікрохвильовці

Якщо у вас є мікрохвильовка, то приготувати піцу можна і в ній.

Встановіть потужність 700Вт і час приготування 3 хвилини. Після дзвінка приладу піца готова.

Піца на готових коржах в мультиварці

Можна запекти піцу на готовій основі в мультиварці. Єдиний мінус – потрібно підібрати коржі в акурат по діаметру або підрівняти їх ножем (що робити не зовсім зручно). Інакше корж не влізе в чашу.

На дно нічого не наливати, просто укласти готовий корж, а на нього – начинку. Ставимо режим «випічка» на 20 хвилин. Сир розплавиться, ось тільки верх не зарум’яниться, якщо у вас немає 3 D нагріву. Дайте піці трохи охолонути і переверніть чашу трохи набік, піца сама опуститься на руку.

Ось так швидко і смачно можна нагодувати піцою несподіваних гостей або дуже голодного чоловіка.

Приємного апетиту і хороших рецептів бажає Анюта!