Помідори в желатині на зиму



Незвичайно смачні виходять томати, якщо в заливку додати харчовий желатин. Мариновані помідори часточками з цибулею в такий заливці зберігають яскравий колір і форму, а якщо поставити баночку в холодильник перед подачею на стіл, заливка застигає і виходить дуже смачне, з пряним ароматом желе. Тому вміст вживається з великим апетитом. Помідори в желатині на зиму краще робити в баночках невеликого обсягу.

Помідори в желатині на зиму

Помідори в желатині

Для консервування беруться плоди дрібного розміру, з щільною м’якоттю, що не зіпсовані. Вони повинні бути стиглими, але не перезрілими. Заготівля зі стерилізацією.

покроковий фото рецепт маринованих помідорів в желатинової заливці

З даної кількості продуктів виходить чотири баночки місткістю 0,72 літра.

Складові:

Помідори з цибулею інгредієнти

  • 1,650 кг томатів,
  • 0,1 кг ріпчастої цибулі,
  • 1 літр води,
  • 8-9 шт. листя лавра,
  • 20 гр. харчового желатину,
  • 30-40 гр. кухонної солі,
  • 40-50 гр. цукрового піску,
  • 100 мл оцту 6%,
  • 10-12 шт. перцю запашного горошком.

Процес приготування:

Для набухання желатин залити холодною водою.

Желатин для овочевої закускиЗалити желатин водою

Томати вимити. Порізати на часточки. Дрібні плоди на дві частини, більші на чотири.

томати часточками

З цибулини зняти лушпиння. Порізати кружальцями.

цибулю кільцями

Скляну тару для зберігання консервів вимити з миючим засобом і ретельно прополоскати в проточній воді. На дно кожної баночки укласти гурток цибулі, лавровий листочок і пару горошин перцю. Часточки помідор укладати розрізаної частиною вниз.

Лук, перець, часточки помідорів

Для ущільнення вмісту баночку періодично струшувати. Заповнити часточками томатів до горлечка, зверху покласти кружок лука.

Томати з цибулею в банку

Закип’ятити воду з цукром і сіллю для заливки. Зняти каструльку з заливкою з вогню, влити оцет. Дати трохи воді охолонути і додати набряклий желатин.

Маринад желатин для помідорів

Після його розчинення, желатинову заливку розлити в банки з помідорами.

Помідори в желатині рецепт

Прикрити кришками, поставити в ємність з теплою водою для стерилізації.

Помідори в желатині з цибулею

Банки місткістю 0,7 літра кип’ятити від 15 до 18 хвилин на повільному вогні, щоб вода в банку не вирувало. Готові консерви вийняти з бака і закупорити. Охолоджувати, закутавши щільною тканиною. Зберігати в прохолодному місці.

Помідори в желатині на зиму

Як зробити консервовані помідори з желатином розповіла Олена Медовник