Люблю і вмію готувати гарбуз: не тільки банальну гарбузову кашу з пшоном або суп-крем (який, до слова, виходить у мене нереально смачним: суп пюре з гарбуза з імбиром на кокосовому молоці!), А й всілякі овочеві страви і гарячі закуски. Смажені кубики гарбуза вже, самі по собі, є хорошою основою для смачного гарніру, а якщо до гарбузі додати трохи спецій і ті інгредієнти, які підкреслять смак осіннього овоча, то у вас, безсумнівно, вийде приготувати твір мистецтва! З гарбузом добре поєднуються коріандр, паприка, червоний перець, кардамон, індійська масала, каррі, куркума.
Сьогодні ж я захотіла приготувати соковиту гарбуз, доповнивши її шпинатним соусом: смажена гарбуз зі шпинатом і помідорами – це ідеальна комбінація осінніх овочів і зелені. До слова, гарбуз зі шпинатом – поєднання, яке часто можна зустріти в салатах, супах, закусках, як начинку в пирогах і пиріжках і так далі.
Інгредієнти на 2 порції:
- 500 г гарбуза;
- 1 пучок шпинату;
- 2 помідори сорту «сливка» або інші томати за смаком;
- рослинне масло з яскравим смаком: соняшникова нерафінована, гарбузове, кокосове і т. д .;
- чорний мелений перець, сіль
Гарбуз в шпинатному соусі
Гарбуз очистити, нарізати середнім кубиком, потім обсмажити на олії до рум’яних бочків.
Збити в блендері шпинат і помідори.
Влити соус зі шпинату до гарбузі, додати сіль і побільше чорного меленого перцю (1 ч. Л. Без гірки).
Накрити кришкою і тушкувати протягом 5-7 хв., Головне, щоб гарбуз стала м’якою, а соус трохи випарувався і загус.
Готовий гарбуз можна подавати до відварного рису, картопляного пюре (або будь-якого овочевого пюре), до свіжих овочів і салатів., Також до гарбузі смачно приготувати житні грінки або сухарики з гострими спеціями.
Смачного!