Роли і суші міцно оселилися в нашому меню. Все частіше ми стали відвідувати китайські або японські ресторанчики і суші-бари, щоб насолодитися приємним смаком «заморської» закуски. Але, на щастя, на прилавках магазинів зараз можна придбати необхідні продукти для приготування ролів в домашніх умовах. Готові набори з потрібними інгредієнтами і матеріалами дозволять досить просто приготувати роли в домашніх умовах з різними начинками за своїми смаковими уподобаннями і бюджету. А сьогодні я пропоную вам приготувати роли з крабовими паличками і огірком.
Роли з крабовими паличками і огірком
як приготувати роли з крабовими паличками
Складові:
- листи норі;
- рис (краще брати спеціально для суші);
- плід авокадо або огірок;
- упаковка крабових паличок;
- гірчиця васабі;
- імбир маринований;
- соєвий соус,
- рисовий оцет.
Процес приготування:
Ретельно промитий рис спочатку відварюємо у воді на несильному вогні. Беремо співвідношення два до трьох. Готовий рис відкидаємо на друшляк і заправляємо рисовим оцтом. Лист норі укладаємо на рогожу з бамбука глянсовою стороною вниз.
Щоб рис розташувався рівномірно по всій поверхні, необхідно перед початком процедури змочити руки в підкисленою воді, так він не буде прилипати до рук. Викладаючи рис рівним шаром, слід пам’ятати, що верхній край по горизонталі повинен залишатися незаповненим і вільним верхній горизонтальний край.
Гірчицею васабі наносимо смужку по шару рису.
Крабові палички розрізаємо вздовж і укладаємо на смужку васабі. Огірок теж нарізаємо скибочками уздовж і укладаємо його разом з крабовими паличками.
Піднімаємо рогожу і, акуратно притримуючи начинку, починаємо загортати від себе рол. При загвинчування рол занадто сильно стискати не потрібно, інакше начинка вилізе з рулету.
Готовий рулетик – рол потрібно спочатку розрізати навпіл гострим ножем, щоб він не розкришився, потім складаємо обидві половинки, підрівнюємо краю і робимо ще 2 надрізу. Отримуємо 6 однакових шматочків. Подавати роли з крабовими паличками і огірком потрібно з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
Смачного.
Автор рецепта і фото – м. Грицацуєва.