«Суші» з морквяним макухою, огірком і авокадо
Після приготування фруктових або овочевих соків завжди залишається чимала кількість макухи (жом). Сік випитий, всі вітаміни пішли в справу, а що робити з перемеленими, вичавленим до останньої краплі овочами?
Економним господиням, частенько, шкода викинути макуха. Він все ще має такий же смак, як у цільного продукту, такий же запах і колір, ось тільки не вистачає соковитості. Що приготувати з овочевого макухи? – питання, яке часто виникає після приготування свіжих соків. Як мінімум, існує 10 варіантів як використовувати макуху від моркви, яблука, гарбуза, цитрусових або інших овочів і фруктів. Серед веганів дуже популярний пиріг з морквяного макухи, фруктові кекси, котлети з макухи, супи, оладки, сироедческіе морквяні хлібці, млинчики. З додаванням гарбузового (або морквяного) макухи можна приготувати ньокі з гарбузом.
Ще один незвичайний варіант – це приготувати суші з морквяним макухою. Морква виступить заміною відвареного рису. Таким чином, імпровізовані «суші» вийдуть 100% сироедческімі. Звичайно, морквяний макуха замість рису сильно змінить звичний смак японських ролів. Але безсумнівно, морквяні суші – це дуже і дуже смачно.
Що знадобиться:
- листя норі для суші
- морквяний макуха
- авокадо
- огірок
- солодкий перець (смачно з маринованим червоним перцем)
Сироедние суші з морквяним макухою, авокадо і огірком
Збираємо рол як зазвичай:
- викладаємо лист водорості норі – гладкою стороною в бік бамбукового килимка, на шорстку сторону будемо викладати морква та інші овочі.
- тонким шаром розподіляємо макуха.
- в центр ролу кладемо тонку смужку огірка, скибочку стиглого авокадо, смужку маринованого перцю.
- звертаємо лист трубочкою. Кінець листа норі змочуємо водою, щоб водорість склеїлася і не розгорталася.
- тепер «суші» можна нарізати на 4-5 частин і подавати на стіл разом з васабі або горіховим соусом про соєвим соусом.
Смачного!