Сьогодні хотілося б поділитися з вами рецептом приготування гарбуза зі стручкової квасолею. Блюдо сезонне, яке можна готувати починаючи з осені, коли приходить час збору врожаю гарбуза і до пізньої весни, в загальному до того часу, поки можна зберігати гарбуз в свіжому вигляді.
У мене гарбуз сорту хоккайдо: солодка, соковита м’якоть., З тонкою зеленою шкіркою, яка легко зрізається. Найкраще віддати перевагу сорту, який швидко розварюється.
Якщо у вас немає свіжої спаржевої квасолі – візьміть заморожену. Не забудьте попередньо розморозити стручки.
Складові:
- 250 гр. зеленої квасолі
- 1/4 маленької гарбуза або 300 гр.
- 1 червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 насіння кардамону
- трохи свіжого перцю чилі – за смаком
- рослинна олія
- сіль перець
- рис і свіжі овочі для гарніру (у мене – авокадо)
Тушкована гарбуз з квасолею і рисом
Готуємо всі овочі: очищаємо спаржеву квасолю, нарізаємо стручки на 3-4 частини кожен стручок. Ріжемо цибулю кільцями, а часник – тонкими пластинками. Гарбуз – великими кубиками. Якщо гарбуз розварюється довго, то наріжте її кубиками поменше.
Обсмажуємо на олії цибулю і часник, поки овочі не стануть «золотими».
Слідом засипаємо кубики гарбуза, кардамон і спаржеву квасолю. А також чилі. Для гостроти досить покласти половину перцю чилі.
Обсмажуємо протягом 3-4 хв., Щоб овочі подрумянились. Можна налити трохи води. Накриваємо сковороду кришкою на 7-10 хв.
Час від часу помішуйте овочі.
Тушкована гарбуз і зелені стручки готові. Можна викласти на тарілку разом з улюбленим гарніром, наприклад, з білим рисом і свіжими овочами.
Смачного!