Пропонуємо вашій увазі салат з капусти на зиму з огірками та помідорами. Власне, кожну другу овочеву заготівлю можна сміливо називати зимовим салатом, так як через різноманітність інгредієнтів складно виділити якийсь один. Зберігаються такі консервації дуже довго і відкриваються в основному взимку, коли ціни на овочі злітають до небес.
Салат з капусти на зиму
Капустяний салат можна закривати в банки будь-якого обсягу. Для зручності пропорції рецепта наведені з розрахунку на 1 літрову банку.
Огірки, капуста і помідори нарізаються як в звичний нам салат зі свіжих овочів, до них додається часник, цибулю і спеції. Компоненти перемішуються, для смаку заправляються маслом, сіллю і цукром, розкладаються в скляну тару і стерилізують.
рецепт салату з капусти з огірком і помідорами з оцтом
Складові:
- 1 1/2 кг білокачанної капусти;
- 750 г моркви;
- 1 головка часнику;
- 1 кг стиглих помідорів;
- 1 кг огірків;
- 1 кг ріпчастої цибулі;
- 5 столових ложок цукру;
- 9 столових ложок солі;
На 1 літрову банку додається:
- лавровий лист – 1 шт .;
- оцет столовий – 1 ст. лож;
- масло рослинне – 2 ст. лож.
Процес приготування:
В першу чергу необхідно нашаткувати капусту за допомогою ножа або спеціальної шинкування. Коли обсяг заготівлі з капусти досить великий, зручніше використовувати горизонтальну тертку, яка укладає поверх миски.
Свіжі огірки необхідно помити, нарізати півколами.
Помідори можна нарізати будь-яким зручним способом. Головне, щоб шматочки були не надто великими. У процесі «настоювання» вони майже повністю перетворяться в заливку.
Морквину, як і капусту, потрібно натерти. Для цього можна використовувати терку для корейської моркви, тоді смужки вийдуть досить довгими. Або використовувати звичайну велику тертку для моркви. Перед тим, як натирати коренеплід, необхідно ретельно його помити і почистити.
Лук нарізають півкільцями або чвертю кілець. Але за бажанням можна зробити більш дрібну нарізку. Втім, в самому салаті цибулю добре промаринуется, тому від сирого буде дуже відрізнятися за смаком. Часник нарізається тонкими пластиками, щоб швидше пустити сік.
Овочі для зимового салату не викладаються шарами, як в більшості інших видів консервацій. Перед тим, як розкласти їх по банкам, необхідно перемішати їх в одній великій ємності.
Маринад окремо для зимового салату не робиться, тому що в процесі настоювання все овочі пустять сік і промаринується в ньому, тому в посуд з перемішані овочами додається відразу сіль і цукор.
На дно кожної чистої і сухої банки викладається лавровий лист. Потім розкладається салат.
Оцет і масло можна класти як на дно банки, так і заливати їх поверх утрамбованих овочів. Перед тим, як відправити салат на полицю комори, його необхідно піддати термічній обробці, тому кожна банку з салатом стерилізується в киплячій воді 20 хвилин, після чого закочується, закутується рушником і ховається в льох.
Як приготувати капустяний салат на зиму розповіла Катерина.