Сердечка з картоплею в мультиварці



Не знаю, хто як, а я люблю готувати з субпродуктів різні страви. По-перше, це смачно, а по-друге швидко і корисно. Деякі з них навіть дуже не дорогі, в порівнянні з м’ясом. Наприклад, розморозивши лоток курячих сердечок, можна легко приготувати щось смачне на вечерю, а самій займатися своїми справами.

Чи не втомлюся повторювати, що наша мультиварка дуже спрощує приготування страв. Мені як, молодій мамі дуже зручна ця каструлька. Дуже часто так і виходить, що поставлю її готувати, а сама йду гуляти з дитиною. Нагулявши апетит, приходимо додому, а в мультиварці нас чекає гарячий обід або вечерю.

На цю тему можна говорити довго, я все ж сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, який нам дуже сподобався. Курячі сердечка і картопля в мультиварці вийшли ніжними і ароматними. Прошу до столу, як то кажуть, спробувати наше блюдо!

Курячі сердечка з картоплею в мультиварці

Сердечка з картоплею

Складові:

  • Курячі сердечка 500-700 грам,
  • Картопля – 1 кг,
  • Цибуля – 1 шт.,
  • Морква – 1 шт.,
  • Сіль за смаком,
  • Спеції за смаком,
  • вода,
  • Рослинна олія для смаження.

Процес приготування:

Для початку підготуємо овочі і сердечка для другої страви в мультиварці. Сердечка я промиваю і заливаю водою, щоб легко вийшли згустки крові.

Овочі в курячі сердечкаА поки беру ріпчасту цибулю, чищу його, ріжу і відправляю в чашу мультиварки, в яку додаю масло. І ставлю режим «випічка». Лук обсмажується хвилин п’ять, а тим часом я чищу морква, мою і тру на тертці (при бажанні можна порізати соломкою). Теж відправляю до цибулі на обжарку. Сердечка, полежали в воді, ми їх чистимо. Прибираємо великі світлі судини. З замороженими сердечками складніше працювати, якщо їх просто обполоснути водою, згустки крові можуть залишитися всередині, що зовсім не бажано.

Сердечка в мультиварціОвочі обсмажити, відправляємо до них сирі курячі серця. На цьому ж режимі готуємо всі разом ще хвилин двадцять п’ять.

Картопля з сердечкамиТим часом чистимо і моєму картопля. Ріжемо кубиком або соломкою, і відправляємо до обсмаженою інгредієнтів.

Курячі сердечка з картоплею в мультиварціПосипаємо все спеціями за смаком, солимо, можна додати лавровий лист. Наливаємо воду. Ось тут не буду говорити, скільки конкретно налити рідини. Все залежить від того, який консистенції ви любите втричі блюдо, у вигляді спекотного або густого супчика.

Сердечка з картоплею в мультиварціЯкщо вам до смаку сердечка з картоплею як на моєму фото, то доливайте води або бульйону до половини рівня картоплі (коли ви вже все перемішаєте). Перевстановлюємо режим «випічка», знову на 50 хвилин. В процесі ми не забуваємо перешкодити разок, інший. Чекаємо сигналу.

Якщо ви не хочете стежити за процесом, тоді вибирайте програму «гасіння». Тоді в цьому випадку вода вся залишиться в мультиварці, і картопля вийде з соусом.

Розкладаємо гаряче блюдо з сердечок по тарілочках і подаємо до столу.

Автор рецепта і фото Світлана Кисловская. Блюдо було приготовлено в мультиварці Панасонік потужністю 670 Вт.

Приємного апетиту і хороших рецептів!

А ще з сердечок можна приготувати дуже смачний салат.