Зливи в сезон можна вживати у свіжому вигляді, а ось на зиму краще їх посушити або законсервувати. З сливи можна приготувати компоти, джеми, пастилу і варення. Крім солодких заготовок, сливи можна маринувати і подавати до м’яса. З додаванням пряних трав і часнику готують знаменитий соус. Ми сьогодні з вами приготуємо сливове варення на зиму без кісточок.
Сливове варення без кісточок на зиму
Зливи для варення повинні бути стиглими, непошкодженими. З дуже стиглих слив краще приготувати джем. Плоди потрібно добре вимити.
як приготувати варення зі слив на зиму
Складові:
- слива без кісточки – 850 г;
- вода – 100 мл;
- цукор – 800 г.
Процес приготування:
Плоди розрізати уздовж і прибрати кісточки.
Часточки будуть варитися в цукровому сиропі. Для цього з’єднати в каструлі цукор і воду.
Варити сироп НЕ невеликому вогні, цукор помішувати в каструлі, щоб він не пригоріла. Коли цукор повністю розчиниться – сироп готовий.
Опустити в нього підготовлені сливові часточки.
Струснути каструлю, щоб сливи повністю вкрилися цукровим сиропом.
Довести сироп до кипіння, зібрати пінку, яка з’являється під час варіння варення, і вимкнути вогонь. Залишити каструлю на остигає плиті. Після того, як варення охололо, повторити процедуру ще 2-3 рази.
В приготованому таким способом варення, половинки слив залишаються цілими, добре провареними, а сироп густим.
Сливове варення часточками в сиропі розлити в чисті, сухі баночки. Приємного чаювання вам взимку!
Автор рецепта і фото: Ганцевская Інна