Сливове варення без кісточок



Зливи в сезон можна вживати у свіжому вигляді, а ось на зиму краще їх посушити або законсервувати. З сливи можна приготувати компоти, джеми, пастилу і варення. Крім солодких заготовок, сливи можна маринувати і подавати до м’яса. З додаванням пряних трав і часнику готують знаменитий соус. Ми сьогодні з вами приготуємо сливове варення на зиму без кісточок.

Сливове варення без кісточок на зиму

slivovoe-varene

Зливи для варення повинні бути стиглими, непошкодженими. З дуже стиглих слив краще приготувати джем. Плоди потрібно добре вимити.

Сливове варення рецепт

як приготувати варення зі слив на зиму

Складові:

  • слива без кісточки – 850 г;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 800 г.

Процес приготування:

Плоди розрізати уздовж і прибрати кісточки.

Слива без кісточок

Часточки будуть варитися в цукровому сиропі. Для цього з’єднати в каструлі цукор і воду.

Зливи часточками цукор

Варити сироп НЕ невеликому вогні, цукор помішувати в каструлі, щоб він не пригоріла. Коли цукор повністю розчиниться – сироп готовий.

Сироп для сливового варення

Опустити в нього підготовлені сливові часточки.

Сироп сливові часточки

Струснути каструлю, щоб сливи повністю вкрилися цукровим сиропом.

Зливи цукровий сироп

Довести сироп до кипіння, зібрати пінку, яка з’являється під час варіння варення, і вимкнути вогонь. Залишити каструлю на остигає плиті. Після того, як варення охололо, повторити процедуру ще 2-3 рази.

Зняти пінку з варення

В приготованому таким способом варення, половинки слив залишаються цілими, добре провареними, а сироп густим.

Варення зі слив

Сливове варення часточками в сиропі розлити в чисті, сухі баночки. Приємного чаювання вам взимку!

Сливове варення без кісточокАвтор рецепта і фото: Ганцевская Інна