Грибний суп з сочевицею в горщику



Грибний суп в горщику – це дуже смачне першу страву. Вже не знаю, яким магічним чином горщик і духовка діють на продукти, але такий суп виходить в рази більш насиченим того, що був зварений на плиті.

Суп в горщику

В горщику все овочі і бобові добре розварюються, а смак у супу більш виражений і насичений. І ще ароматно – грибний!

Мені подобається, що трудових витрат на приготування такого супчика потрібно мінімум – підготувати продукти, закинути в горщик і забути в духовці приблизно на півгодини.

Найкрасивіше і смачніше суп виходить з червоною сочевицею, а ось темна забарвлює бульйон в сірий, непривабливий колір. Гриби можна взяти будь-які: білі сушені або свіжі (а також будь-які лісові, які ви вмієте готувати), гливи, печериці. Якщо у вас є заморожені гриби, які ви заздалегідь обсмажили, то це теж відмінний варіант – значно прискорить процес.

Інгредієнти (на 1 горщик):

  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • картопля – 2 маленькі
  • червона сочевиця – 1/3 склянки
  • смажені гриби -2 ст.л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • перець духмяний горошком – 3 шт.
  • мелений перець і паприка – по щіпці
  • сіль за смаком
  • рослинне масло – 2 ст.л.

Суп з грибами в горщиках

Очищаємо всі овочі – цибулю, моркву і картоплю.

Цибулю нарізаємо.

Морква пускаємо на тертку.

Викладаємо на сковороду і пасеруємо на рослинній олії.

Обсмажені овочі на сковороді

Нарізаємо не крупніше картоплю і кидаємо в сковороду.

Картопля

Додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилин на 5.

Спеції з картоплею

Потім готуємо горщик. Промиваємо сочевицю, викладаємо на дно горщика.

Кидаємо лаврушку і запашний перець.

Лавровий лист

Обсмажте гриби до готовності на рослинній олії. Перекладіть їх до сочевиці.

смажені гриби

Поверх грибів викладаємо обсмажені цибулю, моркву і картоплю. Солимо.

Заливаємо водою (або овочевим бульйоном) так, щоб на 1-2 см не доходила рідина до верху.

Накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Ось і все, смачний, насичений, густий, ароматний грибний суп в горщику готовий!

Смачного!