Сосиски в тісті 3 рецепта



Сосиски в тісті – одне з найпопулярніших страв серед дорослих і, звичайно ж, дітей. Приготувати таку страву вдома простіше простого, а радості буде сила-силенна.

Варіантів кілька: приготувати дріжджове тісто і з ним запекти сардельки або сосиски, або використовувати готове листкове тісто, що швидше і зручніше.

Сосиски в тісті

Сосиски в тісті

Якщо ви щасливі власники хлібопічки, то напевно рідко коли купуєте готове тісто, тому що замішується в хлібопічки воно на раз-два.

Для рецепта знадобляться:

  • Сосиски сирі – 10 штук,
  • Сир, соуси – за бажанням,

Для тесту:

  • Дріжджі швидкодіючі сухі – 2 ч. Л.,
  • Борошно пшеничне – 3 ст. без верху (обсяг 200 мл),
  • Молоко – 200 мл,
  • Сіль – 1.5 ч. Л.,
  • Цукор – 2 ч. Л.,
  • Олія соняшникова без запаху – 2 ст. л.
  • Яйце – для змазування.

Всі інгредієнти завантажити в відерце згідно з інструкцією до хлібопічці, або спочатку рідкі, або спочатку сухі. Вибрати програму, на якій зазвичай замішуєте тісто для піци, або замішуємо руками. Приблизно через годину, коли воно підійде, можна приступити до випічки.

З ковбасних виробів зняти плівку. Підготувати форму для випічки, змастити її або вистелити папером.
Робочу поверхню змащуємо рослинним маслом, робимо з тіста кілька тонких коржів і нарізаємо кожну на смужки.

Цими смужками дріжджового тіста обмотуємо кожну сосиску, роблячи нахлест. Укладаємо їх на підготовлений лист подалі один від одного. Змащуємо розбовтаним яйцем. Даємо тісту підійти хвилин 15-20, а в цей час прогреваем до 180 градусів духовку.

Готуємо запечені сосиски в тісті 30 хвилин в духовці.

Сосиски в тісті рецепт

    Рецепт № 2

    Будучи любителькою простих, швидких, недорогих і в той же час смачних рецептів, я особливо полюбила сосиски в листковому тісті на дріжджах. Листкове дріжджове тісто береться готове, що забезпечує економію часу, яка іноді нам так необхідна. Ці сосиски я встигаю приготувати вранці на сніданок – і це факт! Також цей рецепт виручає, коли раптом раптово прийшли гості і на правах дбайливої ​​господині мені потрібно щось смачненьке подати їм до чаю або кави. Буває, і просто захочеться несолодкої випічки – і тоді я згадую, що в мене для такого випадку припасено тісто в морозилці. А ще такі сосиски в «м’якої шубці» дуже смачні і ситні!

    Сосиски в тісті

    Сосиски в тісті в духовці

    як приготувати сосиски в тісті в духовці

    Пропоную вам спробувати дане блюдо і особисто переконатися у всьому мною сказане!
    На замітку: зазвичай в упаковці 4 листа готового тіста, з одного аркуша виходить два вироби.

    Інгредієнти для сосисок в тісті

  • упаковка слоено-дріжджового тіста,
  • сосиски (потрібне вам кількість),
  • яйце для змащування.

Розпаковуємо наше тісто і знімаємо обгортку з сосисок.

підготувати продукти

Викладаємо основу на робочу поверхню, присипану борошном, і теж злегка пріпиляем борошном. Даємо трохи полежати, щоб воно «прийшло в себе».

Сосиски в тісті з дріжджового тіста

Коли тісто зовсім розтануло і пожвавилося, приступаємо до приготування. Лист ділимо на дві частини. Беремо одну з частин і трохи розгортає її. Дивіться, щоб висота тесту дорівнювала висоті сосиски, ширину робіть трохи менше. Потім збоку робимо 4-5 поперечних надрізів ножем невеликого розміру (2-3 см). Укладаємо посередині сосиску, попередньо обвалення в борошні.

Сосиска тісто борошно

Загинаємо спочатку цілісний край, а потім край з розрізами. Утворився такий собі рол.

Як зробити сосиски в тісті

Так робимо кілька штук. Я для початку зробила три штуки (саме стільки одночасно поміщається в моїй формочке).

Сосиски в листковому тісті рецепт

Змащуємо готові вироби збитим яйцем за допомогою силіконової пензлика.

Збите яйце сосиски

Перекладаємо сосиски в тісті на сковороду або деко, форму злегка змащуємо олією.

Сосиски тісто на деку

Ставимо сосиски в тісті в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів на 15-20 хвилин. За цей час вони встигнуть підрум’янитися і добре пропектися. Виймаємо з духовки, милуючись отриманим результатом.

Сосиска в тісті в духовці

Викладаємо на блюдо і ставимо чайник. Їжте з апетитом, задоволенням і хорошим настроєм!

Сосиски в листковому тісті

Як приготувати сосиски в листковому тісті в духовці розповіла Юлія Коломієць, рецепт і фото автора.

Рецепт № 3

Сосиски в листковому тісті з сиром

Що не говори, а така випічка універсальна. Такі крім сосисок в тісто з нею можна загорнути скибочки сиру, ложку пюре з картоплі, пластинки солоного огірка або жменьку корейської моркви. Швидкий перекус на роботі або в школі, хороша ідея для пікніка.

Сосиски в листковому тісті
У будь-якому супермаркеті купуємо найсмачніші сосиски середнього розміру та заморожене листкове тісто, а також твердий сир. Майонез, кетчуп і гірчиця напевно у вас в будинку є. Якщо ж ні, то варто купити ці продукти теж.

Що вам знадобиться

Складові:

  • сосиски,
  • заморожене листкове тісто,
  • твердий сир,
  • гірчиця,
  • кетчуп,
  • майонез.

Процес приготування:

Листкове тісто, як правило, продається в рулоні або пластах. Рулон розкочується і розрізає на прямокутники під розмір сосиски так, щоб її можна було легко загорнути в прямокутник з тіста. Якщо вам не подобається прямокутна форма, то можете сформувати і будь-яку іншу, просто в прямокутники загортати сосиски буде зручніше.

Далі кожен прямокутник з тіста намазується кетчупом, майонезом і гірчицею на ваш розсуд і рясно посипається тертим сиром.

У кожен сирно-соусний прямокутник з тіста загортається сосиска.

Викладається все це на деко і ставиться в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин. Якщо духовка у вашій оселі відсутня, то можна приготувати запечені сосиски в аерогрилі або мультиварці. Вийде теж дуже навіть непогано.

Як тільки тісто підніметься і набуде приємного золотистого відтінку, сосиски в тісті готові!

Подавати їх до столу краще відразу ж, коли вони гарячі. Добре поєднуються зі свіжим молоком кімнатної температури.

Корисні поради:

Якщо ви не любите майонез, гірчицю і кетчуп, то придумайте якийсь свій соус, так як завдяки йому сосиски вийдуть соковитіше.

Рекомендується готувати цю страву відразу з усього тесту в упаковці, тому що розхапується воно дуже швидко. Такі сосиски зручно брати з собою в дорогу, в школу або на роботу.

Якщо залишаються обрізки тесту, в які неможливо звернути сосиску, то просто також помажте їх соусом і посипте сиром, сформувавши мішечки або бутончики, і теж відправте їх в духовку – вийдуть ласі сирні пишечки, які також вся родина уплітає за милу душу.

Приємного апетиту і хороших рецептів!