Веганська ковбаса з м’яса сейтан
Якщо ви потрапили на цю сторінку з рецептом вегетаріанських ковбасок з сейтан, то ви, швидше за все, вже вмієте готувати пшеничне м’ясо або хоча б раз пробували сейтан в готовому вигляді.
М’ясо сейтан – це універсальний продукт, готується просто і відносно швидко. На його основі можна приготувати безліч традиційних страв, але на вегетаріанський лад.
Наприклад, пельмені з сейтаном, плов, веганські гуляш, стейк, «м’ясо» в горщиках і навіть сосиски і ковбасу з сейтан.
Звичайно, смак пшеничного білка дуже відрізняється від справжнього м’яса, але це й на краще. Швидше за все сейтан прирівнюють до м’яса з-за зовнішнього вигляду, його текстури та універсальності в приготуванні.
Смак і колір даного продукту багато в чому залежить від спецій.
А ось фото і відео рецепт покрокового приготування сейтан.
Отже, якщо вам хочеться приготувати веганські ковбасу з сейтан, вам знадобиться:
- М’ясо сейтан. Спеції розраховані на обсяг сейтан, приготованого з 2 ст. борошна
- чиста марля і нитки
спеції:
- 1 ст. л. насіння фенхелю
- 1 ст. л. сушеного орегано
- 1 ст. л. сушеної паприки
- 1 ч. Л. порошку чилі
- 1 ч. Л. солі або за смаком
Для бульйону:
- 1 велика цибулина
- 1 морква
- 3-4 колечка стебла селери
- сіль перець
Як приготувати ковбасу з сейтан
Підготувати сейтан. Замісити тісто з 2 ст. борошна і води (як на вареники).
Промивати тісто під проточною водою, поки вода не перестане бути каламутною (вимивається клейковина). З тіста повинен вийде пористий, м’який кульку, як на картинці.
Змішати в глибокій посуді все спеції: фенхель, орегано, паприку, сіль і червоний чилі. Розім’яти пористе тісто разом зі спеціями. Тісто має забарвиться в блідо-червоний колір.
Розкачати сейтан на товсті ковбаски. Розкласти ковбаски на марлю, міцно загорнути в тканину і зав’язати нитками.
Нарізати цибулину, стебло селери і моркву на довільні шматочки. Залити водою, посолити і дати закипіти. Потім покласти в бульйон ковбаски і відварювати протягом 1,5 години до повної готовності.
Через 1,5 години веганські ковбаски з сейтан будуть готові. Їх можна злегка віджати від зайвої соку і потім обсмажити на олії до золотої скоринки або відразу розрізати порційно і подавати на стіл.
Смачного!