Суп з пельменями, незважаючи на свою простоту, зустрічається у багатьох національних кухнях. Наприклад, на Україні пельмені часто подають з бульйоном, де вони варилися, а в Азербайджані такий суп називається дюшбара, відмінною рисою якого є велика кількість трав в бульйоні. Навіть з’явилися рецепти супу з пельменями по-узбецьки і по-татарськи!
Життя сучасної людини така, що не завжди є час на те, щоб провести два години біля плити і зварити наваристий суп, який порадує всю родину. Але їсти щось треба! І дуже хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Саме в цьому випадку багато хто згадує про те, що можна приготувати суп з пельменями, витративши мінімум часу і сил. До речі, пам’ятаєте, в 90-ті роки багато ліпили пельмені на Новий Рік, а першого січня варили з них суп.
Добре, якщо у кого-то в морозилці чекають своєї години бабусині або мамині домашні пельмені! Ми ж з вами сьогодні приготуємо дуже швидкий картопляний суп з готовими замороженими пельменями.
Суп з пельменями
Складові:
- 400 грам пельменів (начинка з яловичини і свинини);
- кілька сирих картоплин;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- лавровий лист;
- італійські сухі трави або будь-які інші – за смаком;
- рослинна олія;
- вода.
Процес приготування:
Насамперед потрібно приготувати картопляний бульйон для супу.
Подрібнимо картопля і половину морквини. Картоплю нарізати довгими смужками, а морква – півкільцями. Овочі слід відправити в каструлю з гарячою водою і відварити до напівготовності.
Потім потрібно подрібнити на дрібній тертці решту моркву і нарізати цибулю (дрібним кубиком).
Цибулю і моркву слід скропити олією, а потім підсмажити до золотистого кольору на гарячій сковороді. До них також слід додати одну столову ложку сухих італійських трав.
Після цього піджарку з овочів необхідно перекласти в каструлю до картоплі, туди ж слід відправити 400 грам сирих пельменів (без розморожування). Пельмені потрібно відварювати до готовності, постійно помішуючи суп.
В кінці приготування бульйон необхідно посолити і поперчити за смаком, а також додати в суп трохи зелені (кропу або петрушки).
Картопляний суп з пельменями потрібно подавати гарячим.
Загалом, цим нехитрим, але смачним першою стравою можна порадувати свою сім’ю або друзів, витративши на його приготування півгодини часу, а наш покроковий фото рецепт супу з пельменями буде вам на допомогу.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!