А чи знаєте ви, що аджика може бути не тільки томатної, але і баклажанної? Так Так саме так! Така закуска дещо відрізняється від своєї класичної версії з одними лише томатами, але не в гіршу, а в кращу сторону.
Називаються баклажани в аджиці на зиму – «шалені»! Не знаю, хто і в який момент вирішив дати таку назву овочевий закрутки, але варто відзначити, що апетитне ім’я швидко прижилося і запам’ятовується легко. У мережі не мала кількість рецептів «обладнаний аджики з баклажанів», але я хочу порадити зробити саме за моїм рецептом, так як вважаю його найвдалішим і простим.
З тих пір, як я дізналася цей рецепт аджики, то заготовлюю її будинку тільки так.
Виходить така закуска дуже смачною, так що дуже раджу вам її спробувати. А складності в приготуванні зведені до мінімуму, так що тут впоратися далекий від кулінарії людина
З приводу гостроти відразу хочу сказати: цей рецепт – середньої гостроти. Якщо хочете термоядерну аджику, тоді сміливо збільшуйте в 2 рази пропорції часнику і гіркого перцю.
Складові:
- Помідори – 0,8 кг
- Баклажани – 0,5 кг
- Болгарський перець – 0,5 кг
- Гострий перець – 2 шт. середнього розміру
- Часник – 150 г
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 0,5 ст.л.
- Оцет 9% – 50 г
- Рослинна олія – 40 г
Якщо вам ще цікаві й інші рецепти зимових закруток з «синіми», то раджу скористатися моїми перевіреними рецептами: баклажани з помідорами і часником і смажені синенькі з часничком – все на зиму.
Як приготувати:
Перці – гіркий і болгарський – очистила від насіння. Кинула їх в чашу комбайна.
Помідори помила. Розрізала навпіл і відправила в чашу до перцям.
Подрібнила. Замість комбайна можна скористатися звичайнісінькою м’ясорубкою.
У глибокій каструлі, в якій буде варитися аджика, розігріла рослинне масло.
Вилила томатно-перцеву масу. Довела до кипіння і прокип’ятити протягом 10 хвилин.
Баклажани очистити і теж подрібнити в комбайні.
Виклала в каструлю до томатної масі.
Варила 20 хвилин.
Очищений часник подрібнити (я його просто натерла на дрібній тертці).
Кинула в каструлю до овочів.
Потім всипала сіль, цукор, влила оцет.
Прокип’ятити ще з хвилину.
Розклала в стерилізовані банки, закупорена (кришки теж стерилізовані повинні бути).
Банки я зазвичай стерилізують в мікрохвильовці – наливаю ¾ води і ставлю на 800 Вт на 10 хвилин. Кришки просто кип’ячу.
Банки з аджикою перевернула, закутала, і залишила до повного охолодження вкритими.
Зберігати аджику потрібно в прохолодному місці.
Ось і все, аджика з баклажанів на зиму «Обалденная» готова, до зими ще далеко, але хто нам завадить відкрити одну баночку через тиждень і насолодитися смачною овочевий закруткою вже зараз?
Приємного апетиту взимку!