Аджика з баклажанів і помідорів на зиму



А чи знаєте ви, що аджика може бути не тільки томатної, але і баклажанної? Так Так саме так! Така закуска дещо відрізняється від своєї класичної версії з одними лише томатами, але не в гіршу, а в кращу сторону.

Баклажани з помідорами на зиму

Називаються баклажани в аджиці на зиму – «шалені»! Не знаю, хто і в який момент вирішив дати таку назву овочевий закрутки, але варто відзначити, що апетитне ім’я швидко прижилося і запам’ятовується легко. У мережі не мала кількість рецептів «обладнаний аджики з баклажанів», але я хочу порадити зробити саме за моїм рецептом, так як вважаю його найвдалішим і простим.

З тих пір, як я дізналася цей рецепт аджики, то заготовлюю її будинку тільки так.

Виходить така закуска дуже смачною, так що дуже раджу вам її спробувати. А складності в приготуванні зведені до мінімуму, так що тут впоратися далекий від кулінарії людина 

З приводу гостроти відразу хочу сказати: цей рецепт – середньої гостроти. Якщо хочете термоядерну аджику, тоді сміливо збільшуйте в 2 рази пропорції часнику і гіркого перцю.

Складові:

  • Помідори – 0,8 кг
  • Баклажани – 0,5 кг
  • Болгарський перець – 0,5 кг
  • Гострий перець – 2 шт. середнього розміру
  • Часник – 150 г
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 50 г
  • Рослинна олія – ​​40 г

Якщо вам ще цікаві й інші рецепти зимових закруток з «синіми», то раджу скористатися моїми перевіреними рецептами: баклажани з помідорами і часником і смажені синенькі з часничком – все на зиму.

Як приготувати:

Перці – гіркий і болгарський – очистила від насіння. Кинула їх в чашу комбайна.

Овочі в комбайні

Помідори помила. Розрізала навпіл і відправила в чашу до перцям.

Томати для аджики

Подрібнила. Замість комбайна можна скористатися звичайнісінькою м’ясорубкою.

У глибокій каструлі, в якій буде варитися аджика, розігріла рослинне масло.

Вилила томатно-перцеву масу. Довела до кипіння і прокип’ятити протягом 10 хвилин.

Баклажани очистити і теж подрібнити в комбайні.

Виклала в каструлю до томатної масі.

Варила 20 хвилин.

Очищений часник подрібнити (я його просто натерла на дрібній тертці).

Кинула в каструлю до овочів.

Потім всипала сіль, цукор, влила оцет.

Прокип’ятити ще з хвилину.

Розклала в стерилізовані банки, закупорена (кришки теж стерилізовані повинні бути).

Банки я зазвичай стерилізують в мікрохвильовці – наливаю ¾ води і ставлю на 800 Вт на 10 хвилин. Кришки просто кип’ячу.

Банки з аджикою перевернула, закутала, і залишила до повного охолодження вкритими.

Зберігати аджику потрібно в прохолодному місці.

Ось і все, аджика з баклажанів на зиму «Обалденная» готова, до зими ще далеко, але хто нам завадить відкрити одну баночку через тиждень і насолодитися смачною овочевий закруткою вже зараз? 

Приємного апетиту взимку!