Баклажани з морквою по-корейськи



Баклажани з морквою і цибулею на лад корейських салатів будуть затребувані в будь-який час року. Їх не потрібно закривати на зиму в банки, готуємо і відразу подаємо до столу.

Ця закуска з баклажанів завдяки корейської морквині набуває абсолютно новий смак. Найчастіше в приправі для такої моркви переважають: перець, часник і коріандр. Тому овочеве блюдо виходить гострим, ароматним і дуже смачним.

щоб салат не перетворився на звичайну баклажанну ікру, потрібно знати деякі тонкощі його приготування.

Баклажани з морквою

Баклажани з морквою

рецепт закуски по-корейськи

Всі овочі повинні отримати мінімум термічної обробки, щоб вони не розм’якли, а залишилися злегка хрусткими. Особливо це стосується цибулі та моркви.

Щоб баклажани не гірчить, потрібно вибирати молоді плоди. Чим баклажан старше, тим більше в ньому накопичується соланін – речовини, яке у великій кількості є сильною отрутою.

Визначити, чи є в овочі соланін, просто. Якщо розрізати такий баклажан, його м’якоть на повітрі темніє. Щоб позбутися від цієї отруйної речовини, потрібно порізаний баклажан присипати сіллю, покласти на нього гніт і витримати хвилин двадцять. Потім злити виділилася рідина, разом з якою піде і гіркота. Баклажани з великою кількістю насіння потрібно промити (при цьому насіння добре відділяються від м’якоті) і злегка віджати.

Складові:

  • баклажани невеликі – 2 шт .;
  • морквина середня – 1 шт .;
  • приправа для корейської моркви – 1,5 ч. л .;
  • сіль;
  • цибулина – 1 шт .;
  • олія соняшникова або рослинне – 60 г;
  • оцет – 1 ст. л .;
  • цибуля зелена – 4 пір’ячко;
  • соєвий соус (за бажанням) – 1 ч. л .;
  • часник – 3 зубчики.

Процес приготування:

Поріжте баклажани товстими кружечками. Складіть їх в миску, посипте сіллю. Залиште на півгодини. Якщо баклажани не потемніли, промивати їх не потрібно.

Баклажани з сіллю

Лук поріжте широкими кільцями, складіть в миску і полийте оцтом. Акуратно перемішайте і витримайте в маринаді півгодини.

Лук для маринаду

Морквину натріть на корейській тертці довгою соломкою. Покладіть приправу.

Морква на корейській тертці

Перемішайте. Злегка пам’ятаєте морква руками, щоб вона дала сік, але не поламалася. Залиште в тарілці на півгодини, щоб вона добре просочилася ароматами приправи.

Морква приправи по корейськи

Баклажани викладіть на паперовий рушник і підсушіть. Покладіть на сковорідку в розігріте масло і обсмажте до рум’яної скоринки.

Баклажани в маслі

Додайте моркву. Якщо на дні тарілки скупчився сік, вилийте і його. Перемішайте і прогрівайте не більше однієї хвилини.

Баклажани з морквою по-корейськи

Додайте цибулю разом з рідиною.

Лук для баклажанів з морквою

Знову перемішайте. Зачекайте, поки цибуля не обмякнет.

Баклажани морква цибуля закуска салат

Часник поріжте кружечками, зелену цибулю – соломкою. Відправте їх в сковороду.

Часник зелений лук соломкою в баклажани

Додайте соєвий соус. Перемішайте овочі і зніміть з вогню. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження.

Соєвий соус з овочами

Готовий салат з баклажанів і корейської моркви посипте зеленню петрушки. Викладіть в салатник або на тарілку.

Баклажани з корейською морквою

Ця закуска хороша і в теплому, і в холодному вигляді.