Баклажани з морквою і цибулею на лад корейських салатів будуть затребувані в будь-який час року. Їх не потрібно закривати на зиму в банки, готуємо і відразу подаємо до столу.
Ця закуска з баклажанів завдяки корейської морквині набуває абсолютно новий смак. Найчастіше в приправі для такої моркви переважають: перець, часник і коріандр. Тому овочеве блюдо виходить гострим, ароматним і дуже смачним.
щоб салат не перетворився на звичайну баклажанну ікру, потрібно знати деякі тонкощі його приготування.
Баклажани з морквою
рецепт закуски по-корейськи
Всі овочі повинні отримати мінімум термічної обробки, щоб вони не розм’якли, а залишилися злегка хрусткими. Особливо це стосується цибулі та моркви.
Щоб баклажани не гірчить, потрібно вибирати молоді плоди. Чим баклажан старше, тим більше в ньому накопичується соланін – речовини, яке у великій кількості є сильною отрутою.
Визначити, чи є в овочі соланін, просто. Якщо розрізати такий баклажан, його м’якоть на повітрі темніє. Щоб позбутися від цієї отруйної речовини, потрібно порізаний баклажан присипати сіллю, покласти на нього гніт і витримати хвилин двадцять. Потім злити виділилася рідина, разом з якою піде і гіркота. Баклажани з великою кількістю насіння потрібно промити (при цьому насіння добре відділяються від м’якоті) і злегка віджати.
Складові:
- баклажани невеликі – 2 шт .;
- морквина середня – 1 шт .;
- приправа для корейської моркви – 1,5 ч. л .;
- сіль;
- цибулина – 1 шт .;
- олія соняшникова або рослинне – 60 г;
- оцет – 1 ст. л .;
- цибуля зелена – 4 пір’ячко;
- соєвий соус (за бажанням) – 1 ч. л .;
- часник – 3 зубчики.
Процес приготування:
Поріжте баклажани товстими кружечками. Складіть їх в миску, посипте сіллю. Залиште на півгодини. Якщо баклажани не потемніли, промивати їх не потрібно.
Лук поріжте широкими кільцями, складіть в миску і полийте оцтом. Акуратно перемішайте і витримайте в маринаді півгодини.
Морквину натріть на корейській тертці довгою соломкою. Покладіть приправу.
Перемішайте. Злегка пам’ятаєте морква руками, щоб вона дала сік, але не поламалася. Залиште в тарілці на півгодини, щоб вона добре просочилася ароматами приправи.
Баклажани викладіть на паперовий рушник і підсушіть. Покладіть на сковорідку в розігріте масло і обсмажте до рум’яної скоринки.
Додайте моркву. Якщо на дні тарілки скупчився сік, вилийте і його. Перемішайте і прогрівайте не більше однієї хвилини.
Додайте цибулю разом з рідиною.
Знову перемішайте. Зачекайте, поки цибуля не обмякнет.
Часник поріжте кружечками, зелену цибулю – соломкою. Відправте їх в сковороду.
Додайте соєвий соус. Перемішайте овочі і зніміть з вогню. Закрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
Готовий салат з баклажанів і корейської моркви посипте зеленню петрушки. Викладіть в салатник або на тарілку.
Ця закуска хороша і в теплому, і в холодному вигляді.