Вінегрет з майонезом



Слово «вінегрет» вживається не тільки для позначення салату. Часто під цим терміном мають на увазі суміш найрізноманітніших речей, причому як в позитивному сенсі, так і з негативним забарвленням. І в цьому є своя логіка, адже, по суті, сам салат – це суміш досить різноманітних овочів: картопля, морква, буряк, рослинне масло – ось основні і незмінні складові. Ми вам пропонуємо спробувати приготувати салат вінегрет з майонезом за кількома рецептами.

А недавно ми готували вінегрет з оселедцем, рекомендуємо спробувати!

Рецепт вінегрету —- >>>>

Вінегрет з майонезом

Вінегрет можна назвати стравою на швидку руку, оскільки практично всі інгредієнти вимагають попередньої варіння. Однак є можливість експериментувати зі складом, додавати незвичайні компоненти.

Існують декілька варіацій рецепта вінегрету з майонезом, які незначно відрізняються за складом. Втім, у всіх рецептах є дещо об’єднує (крім основних інгредієнтів): овочі нарізаються дрібними або середніми кубиками. Це може здатися незначним, проте саме за таким способи нарізки овочів можна відразу визначити вінегрет серед інших схожих салатів. До речі, відварюють овочі, як в різних ємностях, так і відразу в одній каструлі, так як в самому салаті буряк в будь-якому випадку забарвлює інші інгредієнти.

До речі, в одному з випусків ми готували вінегрет в мультиварці – >>

Так як сам процес нарізування і змішування не відрізняється, от кілька різних складів салату.

Послідовність нарізування овочів не важлива, але при варінні починайте з буряка і картоплі, так як вони варяться довше моркви і яєць. За смаком рекомендується використовувати мелений чорний перець в невеликих кількостях.

класичний вінегрет

Вінегрет з майонезом

Цей рецепт знайомий більшості господинь, оскільки вважається основним. Виходячи з цього списку інгредієнтів, можна створювати власні варіанти вінегрету. Основною відмінністю від більшості інших вінегретів є відсутність яєць. Вони не вважаються обов’язковим інгредієнтом для салату з буряком, включають його до складу інших варіантів тільки з тієї причини, що варені яйця добре поєднуються з майонезом, роблять салат більш поживним, а також звичні для використання у всіх інших салатах.

  • 3 середніх картоплини, зварені в мундирі;
  • 1 середня відварна морква;
  • 1 невелика варений буряк;
  • 1 банка консервованого горошку;
  • 3 солоних огірка;
  • Зелень за смаком;
  • майонез;
  • Сіль.

Вінегрет з яйцем і майонезом

До складу цього рецепту не потрібно включати сіль, так як огірки, капуста і майонез з лимонним соком зроблять смак трохи кислуватим і слабосоленим. Буряк запікається в духовці. Майонез змішується з лимонним соком в окремій тарілці, після чого додається в якості соусу до салату. Що стосується нестандартного приготування буряка. Запечена буряк більш м’яка і ніжна на смак, але може бути трохи сухувата, тому при запіканні необхідно звернути її в декілька шарів фольги. Але навіть якщо рідина все одно піде, це не страшно, тому що майонез прекрасно приховає цей недолік, перетворюючи її в гідність і родзинку.

Складові:

  • 2 невеликі буряків, запечені у фользі в духовці при температурі 200 градусів;
  • 3 солоних огірка;
  • 3 відварені картоплини;
  • 3 варених яйця;
  • 1 відварна морква;
  • 100 г квашеної капусти;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 банка зеленого горошку;
  • майонез змішаний з парою крапель лимонного соку;
  • зелень за смаком.

Процес приготування:

солодкий вінегрет

На противагу слабосоленої салату є і солодка версія вінегрету з яблуками і консервованою кукурудзою. Яблука можна використовувати кислих сортів, проте з солодкою кукурудзою краще поєднуються кисло-солодкі сорти фруктів. Як варіант замість кукурудзи можна використовувати варену квасолю, однак вона не зробить салат таким солодким. Може здатися, що солоні огірки зайві в цьому рецепті. Для тих, хто дуже переживає за поєднання продуктів, можна порадити використовувати свіжі, а не консервовані овочі, однак і солоні і мариновані огірки зроблять салат смачним і кілька пікантним.

  • 1 варений буряк;
  • 3 варені картоплини;
  • 1 відварна морква;
  • 2 невеликих яблука;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 2 варені яйця;
  • 1-2 солоних або маринованих огірка;
  • Майонез.