Баклажани смак грибів



Важко уявити собі повсякденне або святкове меню без овочевих закусок. Приготовлені безпосередньо до «столу» або заготовлені на зиму, вони завжди користуються незмінним успіхом. Винятком не буде і пропонований сьогодні варіант закуски. Пропоную приготувати баклажани зі смаком грибів. Ця закуска може стати справжнім відкриттям для тих, хто жодного разу її не пробував. Правда, щоб страва вийшла саме таким, як треба, слід звернути увагу на вибір вихідного продукту, а конкретно – на сорт баклажанів. Для приготування баклажанів як гриби слід використовувати білий сорт, який так і називається – «Смак грибів». Але, це не означає, що овочі іншого сорту не підійдуть, просто саме білі баклажани при термічній обробці нагадують смажені гриби і за смаком, і за зовнішнім виглядом. Я готувала закуску з "синенькі" і залишилася дуже задоволена результатом.

Баклажани як гриби – це дієтичне блюдо. І хоча його потрібно смажити, для нього потрібно мінімальну кількість масла.

Баклажани смак грибів

Баклажани смак грибів

як приготувати баклажани під гриби рецепт з фото

Складові:

Баклажани як гриби інгредієнти

  • 2 невеликих баклажана,
  • 2 яйця,
  • 1 столова ложка борошна,
  • половина головки часнику.

Процес приготування:

Очистіть синенькі від шкірки. Поріжте баклажани великими кубиками.

Очищені порізані баклажани

Збийте 2 яйця з ложкою борошна і з’єднайте все з баклажанами. Почекайте трохи, 20-30 хвилин, нехай баклажани просочаться соусом. Перед тим як смажити посоліть.

Баклажани яйця борошно

Частинами відправляйте на розпечену сковороду з маслом, так щоб овочі були в один шар.

Баклажани на сковороді

Додавання яєць дозволить їх посмажити з мінімальною кількістю рослинного масла. В іншому випадку споживання рослинного масла при приготуванні збільшується втричі. Смажимо при високій температурі, так що часто помішуйте баклажани, щоб не пригоріли.

Баклажани з яйцем

Коли з’явиться рум’яна кірочка, зменшіть газ і накрийте кришкою, нехай ще баклажани під гриби погасять 15-20 хвилин до м’якості.

Баклажани зі смаком грибів

Коли кубики стали м’якими, блискучими, розімніть 2-3 зубчики часнику. Додайте в баклажани з яйцем і вимкніть газ.

Для гарніру я пропоную зварити спагетті і заправити їх оливковою олією. Такий обід підійде тим, хто худне за методом Мішель Монтіньяк, а також всім, хто стежить за своєю зовнішністю.

З’єднання складних вуглеводів і овочів дозволить вам бути ситою, при цьому не набрати зайву вагу. Спагеті пропоную прикрасити часточками помідора і перцю, викладеного віялом.

А голодних чоловіків, або підлітків я пропоную нагодувати картоплею з баклажанами зі смаком грибів. До вже готового блюда додайте заздалегідь зварену картоплю. Тушкуйте пару хвилин разом. Прикрасьте часточками огірка. Ваш голодний чоловік скаже вам спасибі!

Баклажани як гриби

Як приготувати баклажани зі смаком грибів розповіла Тетяна, автор рецепта і фото