Не вийшло в цьому сезоні поласувати грибами? У такому випадку спробуйте приготувати баклажани на зиму так, щоб вони не поступалися за смаковими якостями опеньки або лисичкам.
Баклажани як гриби, хто знає це блюдо з дитинства? Пам’ятається, що часто за рецептом готували з бульйонних кубиків «Knorr» або «Galina Blanka», який давав сильний аромат і дуже яскравий грибний смак. Тоді шкоду чудо-порошку був не надто зрозумілий, зате зараз нам очевидно, що можна і обійтися без сублімованого продукту. Тим більше без нього, на смак баклажани – як гриби, і не інакше!
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- Баклажани – 3 кг;
- Цибуля ріпчаста – 1,5 кг;
- Морква – 300 г;
- Петрушка – за смаком;
- Сіль – 3 ст. л;
- Цукор – 1 ст. л;
- Оцет столовий – 2 ст. л;
- Олія – 100 мл.
Баклажани зі смаком грибів без бульйонні кубики
Для початку промийте баклажани, очистіть їх від плодоніжок, розріжте на кружечки (брусочки, квадратики, – кому як подобається), помістіть в глибокий посуд, рясно посипте сіллю і залиште на 3-4 години. Ця нехитра процедура призначена для того, щоб позбавити фіолетові овочі від гіркоти.
В цей час натріть на тертці моркву, порубати зелень, цибулю, приготуйте банки. Баклажани будуть «готові» до подальших дій, як тільки почнуть виділяти сік. Гарненько промийте їх у холодній воді.
Для варіння салату намагайтеся використовувати каструлю з товстим дном, наприклад, казан. Завантажте в нього всі овочі, зверху додайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло. Поставте нудитися на середній вогонь на 45 хвилин і перемішайте час від часу.
Смачна, ароматна зимова заготівля готова.
Залишилося тільки розкласти її (обов’язково в гарячому вигляді!) По стерильним банкам і закатати тим способом, яким звикли.
Баклажани «а-ля гриби» прекрасно поєднуються з картоплею, гречкою, та й гарні просто так, з хлібом.
Приємного апетиту і гарного настрою!