У переддень свята ми заздалегідь починаємо планувати святкове меню. Важливе місце в ньому займають різні десерти та солодощі. Адже, яке ж свято без солодкого, навіть якщо ви зовсім не ласун? Оскільки я дуже люблю шоколад, то вирішила придумати фруктовий десерт з його додаванням. Пропоную вам спробувати зробити банани в шоколаді. Чим не цукерки ?! Зверху такий десерт можна прикрасити чим завгодно, наприклад білим розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою, подрібненими горіхами, сухофруктами, кондитерськими намистинками, прикрасами з мастики, різнокольоровими посипаннями. Такий десерт буде виглядати дуже красиво на будь-якому святі, не тільки на Новий рік. А сподобаються такі цукерки з бананів не тільки дітям, але й будь-якій дорослій.
Банани в шоколаді
банани в шоколаді рецепт
Ще можна зробити такий банановий десерт на паличці, нанизуючи як шашличок. Або інший варіант, з використанням паличок для морозива. Тільки в цьому випадку ріжемо банан нема на маленькі кружечки, а просто навпіл. Сподіваюся, вам і вашим гостям дуже сподобається запропоноване солодка страва за цим рецептом, і воно стане прекрасним доповненням до вашого святкового столу.
Складові:
- банан – 1 шт.,
- шоколад -50 г,
- вершкове масло – 15 г,
- молоко – 2 ст.л.
Для прикрас:
- кокосова стружка зелена і жовта,
- кондитерські намистинки.
Процес приготування:
Банан очистити і нарізати на кружечки товщиною 1-1,5 см.
У каструлі закип’ятити воду. Шоколад поламати на шматочки і скласти в металеву або скляну мисочку. Ємність з шоколадом ставимо на водяну баню. Коли основа почне танути, додаємо до неї молоко і масло, розмішуємо віночком, щоб вийшла однорідна шоколадна маса. Розтоплений шоколад виходить густим і блискучим.
Кожен шматочок банана маку в шоколадну масу, таким чином, щоб він був повністю покритий, з усіх боків.
Шматочки банана в шоколаді викладаємо на дошку або тарілку з пергаментом, щоб вони не прилипли, і їх можна було легко відокремити.
Зверху домашні шоколадні цукерки посипаємо різнобарвною кокосовою стружкою і прикрашаємо кондитерськими намистинками. Відправляємо в морозилку на 15 хвилин, а потім переміщаємо в холодильник до моменту подачі.
Красивий і святковий десерт готовий! Залишається тільки порадувати ним своїх близьких.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Олена Супруненко