А ви коли-небудь пробували смажені банани? А якщо ще банани в карамелі посипати смаженими подрібненими горіхами, та з кулькою холодного морозива подати – найсмачніший банановий десерт вийде!
Рецепт смачного страви з бананів запозичена з латиноамериканської кухні, де смажені скибочки райського фрукта подають як гарнір, як закуску, або як самостійну страву у вигляді десерту.
Смажені банани в карамелі
Нам знадобляться такі інгредієнти (на 1 порцію):
Складові:
Для подачі десерту:
- Ванільне морозиво або пломбір – 1 стаканчик;
- Шоколадна глазур;
- Молоко – 1/4 склянки;
- Горіхи для прикраси (в нашому випадку мигдаль).
Процес приготування:
Для початку готуємо банани. Потрібно відзначити, що даний продукт необхідно вибирати потверже, інакше більш стиглий банан розвалиться під час смаження. Спочатку чистимо банан від шкірки. Нарізаємо його поперек або уздовж пластинками, завтовшки приблизно 1,5 см.
На розігріту сковороду (на середньому вогні) викладаємо вершкове масло, завдяки якому десерт знайде ніжний вершковий смак. Помішуємо лопаткою масло в сковороді. Як тільки воно почне злегка пінитися, це означає, що масло досить розігрілося. Але не перетримаєте його на сковороді, інакше масло потемніє або почне бризкати.
Приступаємо до підготовки карамелі для бананів. Для цього в сковороду до маслу насипаємо 2 столові ложки цукру і відразу починаємо перемішувати. Це необхідно для того, щоб цукор почав танути в вершковому маслі, а не пригоріла. Чекаємо хвилини 2. Як тільки карамель трохи стемніє і буде піниться, то викладаємо нарізані банани. Добре все перемішуємо лопаткою.
Смажимо пластинки банана приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Вони повинні закарамелізоваться. Сковорідку кришкою не накривати! Після знімаємо все з плити. І бажано викласти смажені банани на паперовий рушник або злегка промокнути їх серветкою на блюді. Це робиться для того, щоб прибрати зайве масло з карамельних бананів.
Щойно приготовані банани викладаємо на плоске блюдо або в креманку, посипаємо меленої корицею і подаємо разом з морозивом. Для ефектної подачі банани в карамелі з морозивом бажано прикрасити. Морозиво посипаємо обсмаженою на сухій сковороді мигдалем і зверху поливаємо блюдо розтопленим шоколадом, або приготовленої шоколадною глазур’ю.
Кілька слів як приготувати самим шоколадну глазур до смажених бананів. 2-3 чайні ложки какао порошку змішуємо з 1/4 склянки теплого молока, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Готуємо заздалегідь і охолоджуємо.
Так само наш десерт з бананів в карамельному соусі з морозивом можна зверху посипати кокосовою стружкою.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!