Бісквіт на білках це дуже повітряна, легка я і ароматна випічка. Багато хто вважає приготування смачного бісквіта справою клопіткою. Але повірте, це зовсім не так. Приготувати бісквіт зможе кожен, який хоче порадувати свою сім’ю смачною випічкою. Класичний бісквіт готується з яєць, а я сьогодні пропоную вам не зовсім звичайний білковий торт.
Бісквіт з білків
Для того щоб бісквітна випічка завжди вдавалася, потрібно заздалегідь охолодити яйця. Тоді при збиванні вони стануть ще пишніше і повітряні. Основа виходить м’якою і пружною, як губка, тобто це ідеальний варіант для тістечок або тортів.
Рецепт підходить для мультиварки або духовки. З появою мультіварок багато господині стали віддавати їй найбільшу перевагу, і я теж в їх числі. У відмінному результаті своєї помічниці я завжди впевнена на 100%.
Складові:
- Яєчні білки – 6 штук,
- Цукровий пісок – 150 грам,
- Сода харчова гашене оцтом – ½ ч. Ложки (можна замінити ложкою розпушувача для тіста),
- Маргарин – 80 грам,
- Сіль – щіпка,
- Борошно пшеничне – 100 грам,
- Варення для просочення,
- Ягоди або виноград для прикраси.
Процес приготування:
Охолоджені яєчні білки змішайте з цукровим піском, сіллю і гашеного оцтом харчовою содою. Збийте в густу піну міксером.
Розтопіть маргарин і влийте тонкою цівкою в білкову масу, при цьому не переставайте збивати міксером. Маргарин можна не використовувати, тоді бісквіт вийде низькокалорійним і більш повітряним.
В кінці обережно маленькими порціями додаємо просіяне борошно. Тепер вже все перемішуємо ложкою. Щоб бульбашки не випарувалися, не слід прикладати великих зусиль, перемішуємо тісто дуже ніжно.
Злегка змащуємо чашу мультиварки або форму для випічки вершковим маслом або маргарином і присипаємо манною крупою. В середину чаші ставимо гранований або будь товстостінний стакан. Навколо склянки заливаємо білкове тісто.
Випікаємо в духовці (прогрітій заздалегідь до 180 градусів) або мультиварці. Про останньому способі докладніше. Поставте чашу в мультиварку і закрийте кришку. Для приготування білкового бісквіта була використана мультиварка – скороварка Юніт (потужністю 900 Ватт). Виберіть режим випічка і виставте час 30 хвилин. У звичайних моделях без нагнітання (тиску) при середній потужності 670 Вт (як в Панасонік) час випічки до 55-60 хвилин.
Готовий бісквіт залишаємо в чаші, щоб він трохи охолов. Потім акуратно витягніть стакан і викладіть бісквіт на блюдо. Змастіть будь-яким варенням, густим сиропом або кремом. За своїм смаком я прикрасила випічку половинками винограду.
Легка і смачна випічка порадує вас своїм ніжним смаком і ароматом, не бійтеся експериментів!
Приємного вам апетиту!
Можливо, вам сподобається бісквіт з морквою: