Бісквіт з білків

Бісквіт на білках це дуже повітряна, легка я і ароматна випічка. Багато хто вважає приготування смачного бісквіта справою клопіткою. Але повірте, це зовсім не так. Приготувати бісквіт зможе кожен, який хоче порадувати свою сім’ю смачною випічкою. Класичний бісквіт готується з яєць, а я сьогодні пропоную вам не зовсім звичайний білковий торт.

Бісквіт з білків

Бісквіт з білків

Для того щоб бісквітна випічка завжди вдавалася, потрібно заздалегідь охолодити яйця. Тоді при збиванні вони стануть ще пишніше і повітряні. Основа виходить м’якою і пружною, як губка, тобто це ідеальний варіант для тістечок або тортів.

Рецепт підходить для мультиварки або духовки. З появою мультіварок багато господині стали віддавати їй найбільшу перевагу, і я теж в їх числі. У відмінному результаті своєї помічниці я завжди впевнена на 100%.

Складові:

  • Яєчні білки – 6 штук,
  • Цукровий пісок – 150 грам,
  • Сода харчова гашене оцтом – ½ ч. Ложки (можна замінити ложкою розпушувача для тіста),
  • Маргарин – 80 грам,
  • Сіль – щіпка,
  • Борошно пшеничне – 100 грам,
  • Варення для просочення,
  • Ягоди або виноград для прикраси.

Процес приготування:

Рецепт з білківОхолоджені яєчні білки змішайте з цукровим піском, сіллю і гашеного оцтом харчовою содою. Збийте в густу піну міксером.

Білковий торт покроковий рецептРозтопіть маргарин і влийте тонкою цівкою в білкову масу, при цьому не переставайте збивати міксером. Маргарин можна не використовувати, тоді бісквіт вийде низькокалорійним і більш повітряним.

Бісквіт з білків рецепт з фотоВ кінці обережно маленькими порціями додаємо просіяне борошно. Тепер вже все перемішуємо ложкою. Щоб бульбашки не випарувалися, не слід прикладати великих зусиль, перемішуємо тісто дуже ніжно.

Пиріг з білківЗлегка змащуємо чашу мультиварки або форму для випічки вершковим маслом або маргарином і присипаємо манною крупою. В середину чаші ставимо гранований або будь товстостінний стакан. Навколо склянки заливаємо білкове тісто.

бісквіт білкиВипікаємо в духовці (прогрітій заздалегідь до 180 градусів) або мультиварці. Про останньому способі докладніше. Поставте чашу в мультиварку і закрийте кришку. Для приготування білкового бісквіта була використана мультиварка – скороварка Юніт (потужністю 900 Ватт). Виберіть режим випічка і виставте час 30 хвилин. У звичайних моделях без нагнітання (тиску) при середній потужності 670 Вт (як в Панасонік) час випічки до 55-60 хвилин.

Готовий бісквіт залишаємо в чаші, щоб він трохи охолов. Потім акуратно витягніть стакан і викладіть бісквіт на блюдо. Змастіть будь-яким варенням, густим сиропом або кремом. За своїм смаком я прикрасила випічку половинками винограду.

білковий торт

Легка і смачна випічка порадує вас своїм ніжним смаком і ароматом, не бійтеся експериментів!

Приємного вам апетиту!

Можливо, вам сподобається бісквіт з морквою:

Пиріг з морквою рецепт