Котлети з буряка і моркви
Бурякові котлети за цим рецептом виходять неймовірно ніжними і приємними на смак.
Найкраще котлетки готувати з молодих буряків, коли смак коренеплодів більш соковитий і солодкий.
«Фарш» з овочів слід формувати в круглі кульки, інакше, запікаючи в духовці, весь сік випарується і готову страву буде сухуватим.
Подавати бурякові котлети можна до будь-яких овочевих страв, салатів, вегетаріанським каш, млинців або гострим коржикам і т. Д.
Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. вівсяної муки
- 2 великих або 3 середніх буряка, натертих на крупній тертці (натерти слід свіжу буряк)
- 1 маленька морква (на крупній тертці)
- сік половини лимона
- 1 маленька цибулина
- пучок кінзи (або петрушки)
- 0,5 ч. Л. цукру
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
- панірувальні сухарі (для смаження на олії на сковороді)
Бурякові котлети з вівсяним борошном і морквою
Морква і буряк натерти на крупній тертці. Лук крупно нарізати. Нашаткувати коріандр. Змішати всі овочі в глибокому посуді, туди ж додати сік лимона, 2 ст.л. рослинного масла, цукор і сіль, перець за смаком. Додати борошно і замісити тісто. Тісто має вийти трохи вологим, але в той же момент, з овочевого фаршу будуть легко формуватися котлети (як і в котлетах з гороху або Фалафель).
Викласти котлети з буряка на пергаментний папір або фольгу, скропити рослинним маслом і поставити випікатися в духовку при 180С до повної готовності. Протягом 20-25 хв. зарум’яниться одна сторона, котлетки потрібно перевернути і дати підрум’янитися ще 7-10 хв. з іншого боку.
Якщо ви хочете приготувати смажені овочеві котлети, тоді фарш з буряка і моркви можна обваляти в панірувальних сухарях, і потім обсмажити на олії до золотої хрусткої скоринки. Однак рецепт в духовці корисніший!
Ніжні котлети з буряка і моркви з вівсяним борошном готові. Можна подавати до столу. Смачного!