Буряково-морквяні котлети з вівсяним борошном

Котлети з буряка Котлети з буряка і моркви

Бурякові котлети за цим рецептом виходять неймовірно ніжними і приємними на смак.

Найкраще котлетки готувати з молодих буряків, коли смак коренеплодів більш соковитий і солодкий.

«Фарш» з овочів слід формувати в круглі кульки, інакше, запікаючи в духовці, весь сік випарується і готову страву буде сухуватим.

Подавати бурякові котлети можна до будь-яких овочевих страв, салатів, вегетаріанським каш, млинців або гострим коржикам і т. Д.

Отже, нам знадобиться:

  • 1 ст. вівсяної муки
  • 2 великих або 3 середніх буряка, натертих на крупній тертці (натерти слід свіжу буряк)
  • 1 маленька морква (на крупній тертці)
  • сік половини лимона
  • 1 маленька цибулина
  • пучок кінзи (або петрушки)
  • 0,5 ч. Л. цукру
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія
  • панірувальні сухарі (для смаження на олії на сковороді)

Бурякові котлети з вівсяним борошном і морквою

Морква і буряк натерти на крупній тертці. Лук крупно нарізати. Нашаткувати коріандр. Змішати всі овочі в глибокому посуді, туди ж додати сік лимона, 2 ст.л. рослинного масла, цукор і сіль, перець за смаком. Додати борошно і замісити тісто. Тісто має вийти трохи вологим, але в той же момент, з овочевого фаршу будуть легко формуватися котлети (як і в котлетах з гороху або Фалафель).

бурякове тісто

Викласти котлети з буряка на пергаментний папір або фольгу, скропити рослинним маслом і поставити випікатися в духовку при 180С до повної готовності. Протягом 20-25 хв. зарум’яниться одна сторона, котлетки потрібно перевернути і дати підрум’янитися ще 7-10 хв. з іншого боку.

Котлети з буряка на деку

Якщо ви хочете приготувати смажені овочеві котлети, тоді фарш з буряка і моркви можна обваляти в панірувальних сухарях, і потім обсмажити на олії до золотої хрусткої скоринки. Однак рецепт в духовці корисніший!

ніжний котлети

Ніжні котлети з буряка і моркви з вівсяним борошном готові. Можна подавати до столу. Смачного!