Котлети з вегетаріанського сиру (адигейський або панир) з відвареною картоплею і спеціями: хрустка скоринка, соковита начинка і незвичайний смак! Чому саме адигейський сир? Цей сир готується без сичужного ферменту (сичуг – частина шлунка телят, на якому робиться закваска для багатьох сирів), крім того, вегетаріанський сир не жирний, має щільну текстуру (не розсипається при нарізці), сильно не плавиться, що робить його ідеальним продуктом для багатьох страв.
Досить просто посмажити адигейський сир на сковороді, приготувавши смачну гарячу закуску. З сиру з зеленню також можна зробити ситну начинку для лаваша. Ще один чудовий рецепт: котлети з адигейського сиру.
Що потрібно:
- 300 м панира або адигейського сиру, натертого на крупній тертці
- 1 великий картопля, відварений в шкірці
- 1 середня цибулина
- 2 скибочки хліба
- 1 ч. Л. імбиру натертого на тертці
- 1 ч. Л. часнику натертого на тертці
- 1 гострий перець чилі або мелений червоний перець за смаком
- 1/2 ч. Л. куркуми
- 1/2 ч. Л. кмину
- 1-2 гілочки свіжих або сушених листя каррі (якщо є)
- рослинне масло для обсмажування
- сіль за смаком
Вегетаріанські котлети з сиру та картоплі
Натираємо сир на крупній тертці або перемелює блендером / кухонним комбайном в дрібну крихту. Замочуємо хліб у воді.
Відварюємо картопля в мундирах, очищаємо і товчемо в однорідну масу. Паралельно нарізаємо великим кубиком цибулю.
Змішуємо тертий сир з картоплею, цибулею, часником, імбиром. Додаємо розмочений хліб (без води) + всі спеції і листя каррі.
З усіх інгредієнтів замішуємо вегетаріанський «фарш». Додаємо сіль за смаком. «Фарш» вийде густий, однорідний, з нього легко сформувати котлети.
Ліпимо котлетки і викладаємо на деко застелений фольгою або змащений маслом, щоб запекти в духовці.
Випікаємо при 220С протягом 10-15 хв. Як тільки котлети з адигейського сиру підрум’яняться, можна вимикати духовку і виймати деко.
Котлети можна обсмажити на олії на сковороді. Буквально 3-5 хв. з кожного боку.
Котлети готові! Можна подавати з картопляним пюре, з гречкою, рисом або свіжим салатом або овочами. Смачного!