Сирна намазка на хліб з зеленню



Сирний паштет із зеленню – прекрасний варіант для приготування бутербродів. Рецепт простий і швидкий, а ось результат дуже навіть чудовий – закуска виходить ніжною, ситної, смачною. Зелень можна і потрібно використовувати свіжу, кількох видів, і брати її за обсягом краще стільки ж, скільки і сиру.

Сири на шматочку хліба

Такий паштет можна використовувати не тільки з хлібом або хлібцями – як бутербродів, але він відмінно підійде для того, щоб спорудити закуску на кружочках помідора або огірка, або як начинка для тарталеток. Загалом, з сирною намазуванням можна спорудити безліч різних закусок.

Звичайно, поняття «паштет» передбачає однорідну, гомогенну консистенцію. Але я люблю саме паштет в трохи недбалому, хуліганський вигляді – не однорідна, а розпатланим. Тому сир я натираю на тертку, а зелень дрібно ріжу. Але якщо ви хочете домогтися однорідності, тоді скористайтеся блендером або кухонним комбайном.

Складові:

  • сир плавлений – 100 г;
  • сир твердий – 120 г;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • кріп і петрушка – невеликий пучок;
  • шпинат – 5-7 листків;
  • болгарський перець – половинка;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • сметана або майонез – до смаку;
  • французька гірчиця – 1 ч. л.

Подібні рецепти часто виручають, коли потрібно взяти з собою в дорогу щось таке, що буде смачним в холодному вигляді, що зручно їсти «на ходу» (може на перерві в школі чи університеті, в поїзді / автобусі, на пікніку і так далі ). Вегетаріанські паштети в цьому плані підходять найбільше, так як довше залишаються свіжими, не мають нав’язливого запаху (не заважатимуть оточуючим) і легко готуються. Пропоную ще кілька варіантів, які точно вам сподобаються:

  1. Нутовая з імбиром (НЕ хумус);
  2. Морквяний з грибами і тофу;
  3. З квасолі з грибами;
  4. З баклажанів з горіхами;
  5. З авокадо з часником.

Як приготувати сирний паштет із зеленню:

Сири я натирала на дрібній тертці. Спочатку пустила на терку плавлений сир вершковий. Краще брати саме такий, без додаткових добавок і ароматів зі смаком «чогось».

Якщо складно піддається подрібненню, то покладіть молочний продукт в морозилку на 10-15 хвилин, коли трохи затвердіє – процес піде легше:

Твердий – теж натерла.

Натерти молочний продукт

Трохи посолити і поперчити.

Сіль і перець

Нарізала пір’я зеленої цибулі.

змішала:

Промила шпинат.

нарізала:

Петрушку і кріп.

інша зелень

Дрібно нарізала половинку болгарського перцю – він відмінно поєднується з сиром, дає хороший присмак і додає соковитості.

Паприка для смаку

Кинула французьку гірчицю.

Французька гірчиця

Заправила майонезом, перемішала.

ікра сирна

Ось і все, смачний паштет із зеленню і сиром готовий!

Закуска з сиру

Смачного!