Сирний паштет із зеленню – прекрасний варіант для приготування бутербродів. Рецепт простий і швидкий, а ось результат дуже навіть чудовий – закуска виходить ніжною, ситної, смачною. Зелень можна і потрібно використовувати свіжу, кількох видів, і брати її за обсягом краще стільки ж, скільки і сиру.
Такий паштет можна використовувати не тільки з хлібом або хлібцями – як бутербродів, але він відмінно підійде для того, щоб спорудити закуску на кружочках помідора або огірка, або як начинка для тарталеток. Загалом, з сирною намазуванням можна спорудити безліч різних закусок.
Звичайно, поняття «паштет» передбачає однорідну, гомогенну консистенцію. Але я люблю саме паштет в трохи недбалому, хуліганський вигляді – не однорідна, а розпатланим. Тому сир я натираю на тертку, а зелень дрібно ріжу. Але якщо ви хочете домогтися однорідності, тоді скористайтеся блендером або кухонним комбайном.
Складові:
- сир плавлений – 100 г;
- сир твердий – 120 г;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- кріп і петрушка – невеликий пучок;
- шпинат – 5-7 листків;
- болгарський перець – половинка;
- сіль, мелений перець – за смаком;
- сметана або майонез – до смаку;
- французька гірчиця – 1 ч. л.
Подібні рецепти часто виручають, коли потрібно взяти з собою в дорогу щось таке, що буде смачним в холодному вигляді, що зручно їсти «на ходу» (може на перерві в школі чи університеті, в поїзді / автобусі, на пікніку і так далі ). Вегетаріанські паштети в цьому плані підходять найбільше, так як довше залишаються свіжими, не мають нав’язливого запаху (не заважатимуть оточуючим) і легко готуються. Пропоную ще кілька варіантів, які точно вам сподобаються:
- Нутовая з імбиром (НЕ хумус);
- Морквяний з грибами і тофу;
- З квасолі з грибами;
- З баклажанів з горіхами;
- З авокадо з часником.
Як приготувати сирний паштет із зеленню:
Сири я натирала на дрібній тертці. Спочатку пустила на терку плавлений сир вершковий. Краще брати саме такий, без додаткових добавок і ароматів зі смаком «чогось».
Якщо складно піддається подрібненню, то покладіть молочний продукт в морозилку на 10-15 хвилин, коли трохи затвердіє – процес піде легше:
Твердий – теж натерла.
Трохи посолити і поперчити.
Нарізала пір’я зеленої цибулі.
змішала:
Промила шпинат.
нарізала:
Петрушку і кріп.
Дрібно нарізала половинку болгарського перцю – він відмінно поєднується з сиром, дає хороший присмак і додає соковитості.
Кинула французьку гірчицю.
Заправила майонезом, перемішала.
Ось і все, смачний паштет із зеленню і сиром готовий!
Смачного!