Прийнято вважати, що чебуреки готуються виключно з м’ясною начинкою. Але це не так. Смачні, ароматні вироби можна повністю змінити. Для цього слід взяти іншу начинку. Цей рецепт допоможе повністю змінити представленье про звичному блюді.
Чебуреки з сиром
Домашні чебуреки прямо зі сковорідки – це просто казка, готуються вони просто, швидко і збирають за дружним столом всю сім’ю. Тонке і дуже смачне тісто в поєднанні з ніжною начинкою робить їх незамінним блюдом. Незважаючи на те, що в класичному варіанті готують начинку з м’яса, чебуреки з сиром нітрохи не гірше. Багатьом вони подобаються навіть більше і нагадують знамените грузинське хачапурі. Часник надає чебуреками апетитний аромат, але можна обійтися і без нього, якщо цей інгредієнт вам не до вподоби. А ось зелень бажано все-таки додати, з нею начинка вийде набагато смачніше.
Складові:
- 3 плавлених сирка,
- ложка сметани,
- пучок зелені кропу,
- 3 зубчики часнику,
- сіль.
Процес приготування:
1. Сир крупно натерти в глибоку миску.
2. Часник розчавити.
3. Кріп дрібно порізати, всипати його в чашку.
4. Додати сметану.
5. Посолити і добре розмішати.
6. В інший посуд пересипати муку.
7. Додати сіль.
8. Влити окріп.
9. Добре розмішати. Прикрити і залишити на 15 хвилин.
10. пріпиліте борошном поверхню столу.
11. Розділити тісто для чебуреків на шматочки.
12. Розкачати їх, викласти начинку і сформувати чебуреки.
13. Обсмажити вироби з обох сторін у великій кількості рослинного масла.
Готові сирні чебуреки можна подавати на стіл.
Смачного!