Кутаб з зеленню і сиром



Незвичайне блюдо під назвою «Кутаба» з зеленню і сиром обов’язково оцінять по достоїнству любителі зелені і цінителі корисної їжі. Адже це смачна випічка (без духовки) готується з великої кількості зелені, і потім печеться на сковороді без краплі олії. По суті, це майже чебуреки, тільки набагато корисніше і смачніше.

Кутаб з зеленню

Готуються Кутаб з зеленню по-азербайджанські дуже легко і досить швидко. Тісто для них зможуть приготувати все, тому що сьогоднішній рецепт з фото крок за кроком детально розповість, як саме це зробити. Ну а в тому, щоб нарізати зелень для начинки, думаю, проблем не виникне!

Можна приготувати Кутаб азербайджанські із зеленню – рецепт трохи нижче, а можна додати сир або сир в начинку, гриби, квасоля, помідори, гарбуз і навіть зерна граната!

Отже, Кутаб з зеленню і сиром.

Складові:

  • Вода – 150 мл
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 200-250 г
  • Зелень – величезний пучок
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. для смаження цибулі
  • Мелений перець – щіпка

Цікаво, що подібні паляниці, як Кутаб з зеленню по-азербайджанські, є в різних кухнях світу, з деякими відмінностями: у деяких рецептах використовуються дріжджі, як в осетинських пирогах (рецепт з капустою), татарські хичіни готуються на основі кефіру, індійські алу- паратха – з житнім борошном, маслом ДХІ і величезною кількістю гострих спецій в начинці, російські коржі з зеленню – на бездріжджового тіста. Стільки різних варіацій на будь-який смак!

Як приготувати Кутаб:

Спочатку замісила тісто. Для цього в миску влила воду, рослинне масло, кинула сіль і цукор.

Як замісити тісто

Додала потроху борошно – спочатку я додала півсклянки, перемішала віночком.

Потім додала ще 2 рази борошно потроху і замісила м’яке, еластичне тісто. В цілому у мене пішло 200 г борошна. Але буває, що муки потрібно трохи більше – це залежить від якості самої муки. Але багато її додавати не поспішайте, інакше вийде гумова підошва, а не м’які Кутаб. Краще довше вимісити саме тісто.

Ось такий у мене вийшов колобок.

Загорнула його в пакет і на 15 хвилин кинула в холод.

А тим часом приготувала начинку.

Лук порізала і обсмажити в олії рослинній.

Зелень посікла. Я використовувала кріп і невеликий пучок петрушки. Можна використовувати зелену цибулю, шпинат.

Коли цибуля зазолотиться, кинула до нього в сковороду рубану зелень.

І через хвилину вимкнула вогонь.

Коли зелень з цибулею трохи охололи, кинула сир. Я його не терла, так як він у мене був заморожений, а просто нарубати. Але краще потерти, звичайно. І використовувати можна будь-який сир, не обов’язково твердий.

Поперчити, і трохи підсолила начинку. Перемішала.

Охолоджене тісто розкачати – не всі відразу, а шматочок. Робити це потрібно якомога тонше, щоб тісто змогло прожаритися.

За допомогою блюдця вирізала гуртки.

Залишки знову скачала в кулю.

На одну половинку кружальця виклала начинку.

Накрила другою половинкою.

Защіпнула за допомогою вилки, щоб вийшов гарний візерунок. Так поступила з усіма вирізаними кружками і з усім тестом – поки воно не закінчилося.

Сковороду добре розігріла. Поклала Кутаб пектися, поки вони не зарум’янилися.

Вогонь середній, потім другу сторону пекла на мінімальному.

Ось і все, Кутаб з зеленню готові! це дуже смачна домашня несолодка випічка, спробуйте!

Смачного!