Хочу поділитися рецептом смачного і ніжного домашнього пісочного печива без яєць.
Я великий любитель випічки, тому часто готую для всієї родини різні ласощі. З пісочного тіста частіше готувала печиво, яке вирізається з пласта тіста. Виходило воно хрустке, смачне, але не дуже розсипчасте. І вже давно хотілося спекти ніжне печиво, яке б просто тануло в роті. Пробувала різні рецепти, але не знаходила саме той варіант, який шукала.
І ось одного разу, подруга привезла мені з Німеччини в подарунок кондитерський шприц з великою кількістю насадок. Вона знає про моє захоплення випічкою, тому з сюрпризом вгадала. Так ось, одна насадка викликала у мене інтерес. Вона була не схожа на інші. І тоді подруга пояснила, що це насадка для пісочного печива, яке робиться з м’якого тіста.
Як виявилося, в упаковці була і книга з рецептами, але на німецькій мові, яким я, на жаль, не володію. Але, мене відразу заспокоїли, що обов’язково зроблять переклад. Однак мене не цікавили всі рецепти, було цікаво дізнатися саме рецепт рідкого тесту для печива. Щоб довго не мучити, подруга взяла листочок, ручку і почала перекладати. Рецепт виявився більш, ніж простим. І що мене здивувало, яйця в переліку інгредієнтів не значилися. Більш стримувати цікавість не було сил, тому ми одразу вирушили на кухню. А пізніше, коли наші чоловіки приєдналися до нас за вечірнім чаюванням, ми похвалилися нашим чудовим печивом з пісочного тіста. Ну, що вам сказати. Піднос спорожнів досить швидко. Я була просто в захваті, що нарешті знайшла той рецепт, який так довго шукала. Печиво дійсно тане в роті, дуже ніжне і розсипчасте. Обов’язково спробуйте спекти таке ж. Насадки для кондитерського шприца підійдуть будь-які, в цьому напрямку я теж вже провела експеримент. На смак печива, його форма і розміри не впливають.
Складові:
- Вершкове масло – 250 г (для веган варіанти – рослинний маргарин)
- Цукрова пудра – 0,5 склянки
- Дрібна сіль – 1/3 ч. Л.
- Борошно – 0,5 склянки
- Крохмаль – 1/3 склянки
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Домашнє пісочне печиво «Малятка»
- Масло необхідно попередньо дістати з холодильника. Воно має бути м’яким. Ні в якому разі не розтоплює його. Муки в такому випадку знадобиться більше і печиво не вийде ніжним.
- Розм’якшене масло необхідно збити за допомогою міксера або віночка з цукровою пудрою і сіллю. Сіль потрібна, щоб смак не був занадто прісним. Збивайте до тих пір, поки не отримаєте пишну, ніжну масу. Потім додайте ванільний цукор і перемішайте. Використовувати краще саме пудру, а не цукор. Останній може погіршити тісто і підтанути, що також вплине на структуру.
- Тепер змішайте борошно і крохмаль.
- Поступово додавайте суху суміш в масло, просіюючи її через сито. Продовжуйте збивати, але на малих обертах. Тісто має вийти дуже ніжним, але не повинно текти.
- Тепер застеліть пергаментним папером.
- Візьміть ложкою тісто і акуратно накладіть в кондитерський мішок або шприц. Можна самостійно зробити з паперу або пакета корнетик. Головне, щоб вам було зручно отсаживать печиво на деко. Якого розміру воно у вас вийти – вибирати вам. Але занадто великим робити не рекомендую. Маленькі кружечки або квіточки і виглядають ніжніше, і є їх зручніше, і печуться швидко. Між виробами залишайте відстань 1-2 см.
- Тепер ще один головний момент. Після того, як ви відсадити печиво на деко, його необхідно помістити в холодильник на 1 годину. Тому вибирайте деко, який поміститися в холодильник або використовуйте два дека поменше. Я саме так і роблю.
- Через годину дістаємо з холодильника листи і поміщаємо їх в розігріту до 180 градусів духовку. Печиво буде одночасно і танути, і дбати. Тому виходить дуже ніжним.
- Випікаємо 20-25 хвилин. Печиво має вийти трохи рум’яним.
Охолоджуємо і подаємо. Приємного чаювання!
Автор: Біленко Анна