Фарширована гарбуз, яку можна включити в пісне меню, готується з рисом, сухофруктами і апельсином. Навіть початківці кулінари осилять таке просте в приготуванні блюдо. Прісний рис просочиться апельсиновим соком, а в поєднанні з сухофруктами стане дуже корисним ласощами. Рецепт – джерело вітамінів, підійде і для дітей, і для всіх дорослих, адже запечена гарбуз є джерелом клітковини, великого списку мікроелементів і вітамінів.
фарширована гарбуз
запечена в духовці з рисом і сухофруктами
Складові:
- 1 невелика довгаста гарбуз;
- по жмені родзинок і чорносливу;
- 1 великий апельсин;
- 150 грам круглого рису;
- 100 грам вершкового масла;
- 100 мл молока;
- пару ложок цукру.
Процес приготування:
Гарбуз промийте, очистіть її від насіння і розділіть на дві приблизно рівні частини. Для красивого оформлення зробіть ножем фігурні краю.
Круглий рис промивайте в декількох водах, щоб позбавитися від зайвої крохмалю.
Варіть рис до напівготовності. Воду для рису злегка присолите. Ця крупа без яскраво вираженого смаку, тому при варінні можна додавати в нього спеції і приправи. Напівготовий рис промийте, щоб він став ще більш розсипчастим.
Ізюм і чорнослив промийте водою, обдайте окропом. Чорнослив подрібніть, щоб він не був занадто великим. Сухофрукти повинні бути приблизно однакового розміру.
Апельсин очистіть від шкірки і відокремте м’якоть від перегородок за допомогою ножа. Шматочки апельсина повинні бути невеликого розміру.
З’єднайте рис з сухофруктами і цитрусом. Із залишків апельсина вичавіть соку і влийте його до рисової начинці.
В сирий гарбуз покладіть по кілька шматочків вершкового масла. Воно зробить м’якоть м’якою і ніжною.
Розподіліть в кожну гарбузову половинку рисову начинку.
За своїм смаком присипте цукром або додайте рідкого меду. Полийте молоком, щоб рис пропарився в ньому і став більш м’яким. Прикрийте гарбуз фольгою і відправляйте в заздалегідь розігріту духовку. Температура духовки повинна бути близько 200 °. Фольга підстрахує вас від підгоріли країв. Запікайте гарбуз в духовці близько 30 хвилин, щоб і рис доготувати, і гарбуз пропеклась. Коли горщики з гарбуза з начинкою будуть готові, зніміть фольгу і дочекайтеся, коли блюдо трохи охолоне.
Подавайте до столу, прикрасивши дольками апельсина.
Таку гарбуз можна подавати як солодкого страви або десерту.
Bon Appetite!
Автор рецепта і фото: Наталія Ісаєнко