Фарширована гарбуз



Фарширована гарбуз, яку можна включити в пісне меню, готується з рисом, сухофруктами і апельсином. Навіть початківці кулінари осилять таке просте в приготуванні блюдо. Прісний рис просочиться апельсиновим соком, а в поєднанні з сухофруктами стане дуже корисним ласощами. Рецепт – джерело вітамінів, підійде і для дітей, і для всіх дорослих, адже запечена гарбуз є джерелом клітковини, великого списку мікроелементів і вітамінів.

фарширована гарбуз

фарширована гарбуз

запечена в духовці з рисом і сухофруктами

Складові:

Гарбуз з фаршем інгредієнти

  • 1 невелика довгаста гарбуз;
  • по жмені родзинок і чорносливу;
  • 1 великий апельсин;
  • 150 грам круглого рису;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 100 мл молока;
  • пару ложок цукру.

Процес приготування:

Рецепт фаршированої гарбузаГарбуз промийте, очистіть її від насіння і розділіть на дві приблизно рівні частини. Для красивого оформлення зробіть ножем фігурні краю.

Рис для фаршу Круглий рис промивайте в декількох водах, щоб позбавитися від зайвої крохмалю.

Рис спеції приправи Варіть рис до напівготовності. Воду для рису злегка присолите. Ця крупа без яскраво вираженого смаку, тому при варінні можна додавати в нього спеції і приправи. Напівготовий рис промийте, щоб він став ще більш розсипчастим.

Гарбуз з рисом і сухофруктами Ізюм і чорнослив промийте водою, обдайте окропом. Чорнослив подрібніть, щоб він не був занадто великим. Сухофрукти повинні бути приблизно однакового розміру.

Апельсин для фаршированої гарбуза Апельсин очистіть від шкірки і відокремте м’якоть від перегородок за допомогою ножа. Шматочки апельсина повинні бути невеликого розміру.

Гарбуз фарширована рисом З’єднайте рис з сухофруктами і цитрусом. Із залишків апельсина вичавіть соку і влийте його до рисової начинці.

Гарбуз фарширована сухофруктами в духовці В сирий гарбуз покладіть по кілька шматочків вершкового масла. Воно зробить м’якоть м’якою і ніжною.

Рис з гарбузом в духовці Розподіліть в кожну гарбузову половинку рисову начинку.

Гарбуз з рисом, запечена в духовці За своїм смаком присипте цукром або додайте рідкого меду. Полийте молоком, щоб рис пропарився в ньому і став більш м’яким. Прикрийте гарбуз фольгою і відправляйте в заздалегідь розігріту духовку. Температура духовки повинна бути близько 200 °. Фольга підстрахує вас від підгоріли країв. Запікайте гарбуз в духовці близько 30 хвилин, щоб і рис доготувати, і гарбуз пропеклась. Коли горщики з гарбуза з начинкою будуть готові, зніміть фольгу і дочекайтеся, коли блюдо трохи охолоне.

Подавайте до столу, прикрасивши дольками апельсина.

Гарбуз з рисом

Таку гарбуз можна подавати як солодкого страви або десерту.

Bon Appetite!

Автор рецепта і фото: Наталія Ісаєнко