Запіканка з фаршем рецепт з фото



Більшість сучасних господинь намагаються після зарплати забити до відмови морозильник, тим самим роблячи досить розумно і раціонально. Якщо захотілося приготувати що-небудь м’ясне, але повсякденні страви вже набридли, то в такому випадку рекомендується дістати фарш і приготувати запіканку. Запіканка з фаршем рецепт з фото якої представлений в цьому випуску, готується в духовці або мультиварці.

Запіканка з фаршем рецепт з фото крок за кроком

Запіканка з фаршем

Вид м’яса може бути обраний абсолютно будь-який, в залежності від того, що звикли їсти домашні, в нього можна додати овочі, а також необхідно вирішити, яка крупа буде використана: рис або гречка. М’ясна запіканка виходить не тільки смачною, а й соковитою.

як приготувати м’ясну запіканку з рисом і сиром

Складові:

  • приблизно кілограм фаршу (можна взяти змішаний),
  • сире яйце (додається в фарш),
  • пара середніх морквин,
  • стакан гречки або рису,
  • дві склянки води,
  • п’ять варених яєць для начинки,
  • 50 грам твердого сиру,
  • зелень будь-яка за смаком,
  • соняшникова олія,
  • сіль і перець.

Процес приготування:

Якщо в будинку не зробило фаршу, можна взяти шматок м’яса і разом з цибулею прокрутити його допомогою звичайної м’ясорубки. У деяких господинь може бути припасений заморожений фарш, тому поки він починає відтавати, не варто втрачати часу, а краще зайнятися підготовкою інших інгредієнтів.

Відварюємо яйця, охолоджуємо і чистимо. Нарізати нічого не потрібно, оскільки в запіканці вони повинні бути присутніми в цілому вигляді.

В залежності від уподобань, вибирається рис або гречка. Що стосується першого варіанту, то рекомендується вибирати круглий рис. Крупу перед варінням обов’язково необхідно кілька разів промити.

Для того щоб зварити крупу в мультиварці, необхідно взяти склянку рису (або гречки) і дві склянки води. Поки вариться рис і відтає фарш, готуємо овочі, чистимо цибулю і моркву. Нарізаємо цибулю в залежності від власних уподобань та викладаємо його на сковороду, обсмажуємо до золотистого кольору. Далі трьом морква, можна використовувати крупну тертку. Наступного разу для різноманітності не забороняється додати болгарський перчик і помідор. Варто зазначити, що від кількості овочів буде залежати, наскільки запіканка буде соковитою.

У фарш додаємо сире яйце і все підготовлені інгредієнти, перемішуємо.

Фарш рис овочі сире яйце

Далі змащуємо руками форму для запікання в духовці або чашу мультиварки соняшниковою олією і викладаємо частину фаршу.

Частина фаршу рослинне масло

На нього укладаються на відстані п’ять варених яєць. Зверху на яйця кладемо другу частину фаршу.

М'ясний фарш варені яйця

Запіканка з фаршу з рисом і яйцями готується в заздалегідь прогрітій до 190 гр. духовці 40 хвилин. Для того щоб приготувати таку страву в мультиварці, вибирає режим «Випічка» і виставляєте годину часу.

Запіканка з фаршем в духовці

Як завершальний штрих, натираємо твердий сир, невеликий шматочок, на тертці. Однак засипати його рекомендується за пару хвилин до готовності страви, щоб він встиг розплавитися.

Сир на тертці запіканка

Перед подачею можна посипати м’ясну запіканку дрібно рубаною зеленню, яка додасть страві незрівняний аромат.

М'ясна запіканка зелень

Запіканка з фаршем та сиром рецепт з фото від Світлани Кисловській.

Запіканка з фаршем та сиром