Фаршировані перці з м’ясом і рисом – яскраве і смачна страва, яке є гідною прикрасою як святкового, так і повсякденного столу. Готують їх в духовці, мультиварці або класичним способом на плиті.
Традиційно в якості начинки для перців використовують фарш з будь-якого м’яса з рисом. Але особливо смачними виходять перці, начинені тільки м’ясом з овочами, або як в даному покроковому фото рецепті – томатами, які як не можна краще підкреслюють яскравість смаку.
Фаршировані перці з м’ясом і помідорами
покроковий фото рецепт
Нічого хитромудрого в приготуванні фаршированих перців немає, але результат виходить просто чудовий!
Поради:
М’ясо в начинці може бути будь-яким, перці виходять смачні з яловичиною, свининою, бараниною, куркою, індичкою, кроликом.
Крім цього ви можете вибрати пісний варіант: рис, булгур, гречку або суміш будь-якого злаку з овочами і грибами.
Покроковий фото рецепт пропонує вам приготувати страву з використанням консервованих помідорів у власному соку. Влітку, в сезон стиглих соковитих томатів, можна використовувати свіжі плоди, частково порізавши м’якоть і частина помідорів пюрировать блендером, замінивши цією масою томатний сік.
Складові:
- перець болгарський середнього розміру – 8 шт .;
- фарш (яловичина, свинина) – 500 г;
- ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- часник – кілька зубків;
- томати у власному соку – 1 банка (750 мл);
- сушений кріп – 1 ч.л .;
- перець гострий – 1 шт .;
- сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
Перець болгарський обполіскувати під проточною водою і, відрізавши акуратно верхівку, витягаємо серцевину. Верхівки не викидаємо, вони нам стануть в нагоді закрити начинку в перчин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно. Часник рубаємо ножем або пропускаємо через прес.
У фарш додаємо сіль і сушений кріп.
Далі до рубаного м’яса відправляємо попередньо нарізану цибулю і часник.
Добре перемішуємо начинку до однорідності.
Підготуємо томати. З них бажано зняти шкірку, так як дуже часто вона досить жорстка.
Подрібнюємо помідори, нарізавши їх ножем, або просто мнем виделкою.
Подрібнені томати відправляємо до фаршу і перемішуємо. Томатний сік з банки залишаємо, він нам стане в нагоді для соусу, в ньому будемо варити перці.
Тепер беремо стручок гострого перцю, розрізаємо його вздовж і видаляємо насіння.
Опускаємо очищений перець в томатний сік і даємо настоятися буквально хвилин 10.
Готової начинкою фаршируємо свіжі болгарські перці. Укладаємо фарш досить щільно і ставимо напівфабрикат вертикально в каструлю. Прикриваємо нафаршировані овочі зрізаною верхівкою. Посуд бажано вибирати таку, щоб перчики були в один шар, і пустот між ними не було. При таких умовах рідини вам знадобиться рівно стільки, скільки вказано в рецепті. В іншому випадку вам потрібно зробити так, щоб соус доходив до майже до верхівки перцю з начинкою.
Заливаємо перці соусом, це томат, який настоявся з гірким перцем. Перчинки додадуть трохи гостроти. Також в каструлю доливаємо півсклянки води. Варимо фарширований перець з м’ясом тридцять хвилин після закипання. За смаком додаємо сіль і зелень.
Смачне гаряче блюдо готове! Подавати його добре зі сметаною.
Як приготувати фаршировані перці розповіла Софія Березина, рецепт і фото автора.