Фаршировані перці

Фаршировані перці з м’ясом і рисом – яскраве і смачна страва, яке є гідною прикрасою як святкового, так і повсякденного столу. Готують їх в духовці, мультиварці або класичним способом на плиті.
Традиційно в якості начинки для перців використовують фарш з будь-якого м’яса з рисом. Але особливо смачними виходять перці, начинені тільки м’ясом з овочами, або як в даному покроковому фото рецепті – томатами, які як не можна краще підкреслюють яскравість смаку.

Фаршировані перці з м’ясом і помідорами

Фаршировані перці

покроковий фото рецепт

Нічого хитромудрого в приготуванні фаршированих перців немає, але результат виходить просто чудовий!

Поради:

М’ясо в начинці може бути будь-яким, перці виходять смачні з яловичиною, свининою, бараниною, куркою, індичкою, кроликом.
Крім цього ви можете вибрати пісний варіант: рис, булгур, гречку або суміш будь-якого злаку з овочами і грибами.
Покроковий фото рецепт пропонує вам приготувати страву з використанням консервованих помідорів у власному соку. Влітку, в сезон стиглих соковитих томатів, можна використовувати свіжі плоди, частково порізавши м’якоть і частина помідорів пюрировать блендером, замінивши цією масою томатний сік.

Складові:

Фарширований перець інгредієнти

  • перець болгарський середнього розміру – 8 шт .;
  • фарш (яловичина, свинина) – 500 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • часник – кілька зубків;
  • томати у власному соку – 1 банка (750 мл);
  • сушений кріп – 1 ч.л .;
  • перець гострий – 1 шт .;
  • сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Перець болгарський обполіскувати під проточною водою і, відрізавши акуратно верхівку, витягаємо серцевину. Верхівки не викидаємо, вони нам стануть в нагоді закрити начинку в перчин.

Підготувати болгарський перець

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно. Часник рубаємо ножем або пропускаємо через прес.

Нарізану цибулю

У фарш додаємо сіль і сушений кріп.

Кріп сіль в фарш

Далі до рубаного м’яса відправляємо попередньо нарізану цибулю і часник.

Рубане м'ясо цибулю часник

Добре перемішуємо начинку до однорідності.

Начинка для фаршированих перців

Підготуємо томати. З них бажано зняти шкірку, так як дуже часто вона досить жорстка.

Томати без шкірки

Подрібнюємо помідори, нарізавши їх ножем, або просто мнем виделкою.

подрібнені помідори

Подрібнені томати відправляємо до фаршу і перемішуємо. Томатний сік з банки залишаємо, він нам стане в нагоді для соусу, в ньому будемо варити перці.

Томати в м'ясний фарш

Тепер беремо стручок гострого перцю, розрізаємо його вздовж і видаляємо насіння.

Гострий перець для фарширування

Опускаємо очищений перець в томатний сік і даємо настоятися буквально хвилин 10.

Гострий перець в томатному соку

Готової начинкою фаршируємо свіжі болгарські перці. Укладаємо фарш досить щільно і ставимо напівфабрикат вертикально в каструлю. Прикриваємо нафаршировані овочі зрізаною верхівкою. Посуд бажано вибирати таку, щоб перчики були в один шар, і пустот між ними не було. При таких умовах рідини вам знадобиться рівно стільки, скільки вказано в рецепті. В іншому випадку вам потрібно зробити так, щоб соус доходив до майже до верхівки перцю з начинкою.

Як приготувати фаршировані перці

Заливаємо перці соусом, це томат, який настоявся з гірким перцем. Перчинки додадуть трохи гостроти. Також в каструлю доливаємо півсклянки води. Варимо фарширований перець з м’ясом тридцять хвилин після закипання. За смаком додаємо сіль і зелень.

Фарширований перець рецепт

Смачне гаряче блюдо готове! Подавати його добре зі сметаною.

перець рецепти

Як приготувати фаршировані перці розповіла Софія Березина, рецепт і фото автора.