Такий ситний суп можна зварити в звичайній каструлі, але в цьому рецепті приготовлений суп з фрикадельками в мультиварці. Вона дбайливо обсмажує овочі, вони не пригоряють. Суп вариться при слабкому кипінні, тому фрикадельки повністю зберігають свою форму.
Багато хто звик, що в супі з фрикадельками є картопля. В цьому супі її немає, зате багато цибулі, моркви і болгарського перцю, тому бульйон виходить ароматним і дуже смачним.
Суп з фрикадельками в мультиварці
Рис для фрикадельок можна відварити спеціально для супу або використовувати той, який був зварений напередодні для іншої страви.
М’ясо для фрикадельок можна взяти будь-який, навіть куряче. У нашому фото рецепті фрикадельки приготовлені з качиного фаршу. Він досить жирний, але рис добре вбирає в себе надлишки жиру, тому бульйон виходить в міру наваристим.
як приготувати суп з фрикадельками в мультиварці Поларіс
Складові:
- фарш – 400 г;
- відварений рис – 1 ст .;
- цибуля – 2 шт .;
- соняшникова олія рафінована – 1 ч. л .;
- перець чорний – 1/6 ч. л .;
- перець болгарський червоний – 1 шт .;
- морква велика солодка – 1 шт .;
- сіль;
- вода – 1,5 л.
Процес приготування:
Качине філе або будь-яке інше м’ясо вимийте, поріжте на шматочки.
Перекрутіть через м’ясорубку разом з шкірою і жиром. Качина шкіра дуже ніжна, тому в фарші відчуватися не буде. З’єднайте з відвареним розсипчастим рисом. Додайте сіль і мелений перець.
Ретельно перемішайте.
Мокрими руками сформуйте фрикадельки величиною з великий волоський горіх.
Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте в холодній воді, поріжте півкільцями. Болгарський перець вимийте, видаліть насіння і плодоніжки. Поріжте соломкою. Морквину почистіть, вимийте, наріжте соломкою або натріть на корейській тертці.
У чашу мультиварки налийте олію, нагрійте в режимі «Жарка». Складіть лук. При перемішуванні пассеруйте його до світло-жовтого кольору.
Покладіть моркву, перемішайте. Обсмажуйте 5 хвилин.
Якщо у вашій мультиварці немає функції «Жарка», обсмажуйте в режимі «Випічка». Кришку під час обсмажування овочів не закривайте.
Додайте болгарський перець. Його потрібно тільки прогріти, так як смак обсмаженого перцю може вам не сподобатися.
Налийте гарячу воду.
Як тільки вона закипить, акуратно опустіть в бульйон фрикадельки. Покладіть сіль і мелений перець.
Закрийте кришку мультиварки. Перемкніть режим смаження на функцію «Суп». В мультиварці іншого типу є функція «Гасіння». Варіть 30 хвилин. Вимкніть мультиварку. Чи не відкриваючи кришки, дайте супу настоятися в режимі «Підігрів».
Налийте смачний суп з фрикадельками з качиного фаршу в тарілки, посипте зеленню.
Суп з фрикадельками в мультиварці: рецепт і фото Загайнова Аліни Станіславівни